Procurorul general: Eliberarea lui Dragnea din Penitenciarul Rahova încalcă regulamentul

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 04.11.2019 - 15:17
Fostul lider PSD, Liviu Dragnea/Foto: Inquam Photos

Procurorul general interimar Bogdan Licu intervine în scandalul permisiei de o zi pe care ar fi obținut-o fostul lider al PSD Liviu Dragnea, înarcerat la Penitanciarul Rahova. Licu a spus că, din ceeea ce a văzut în spațiul public, a fost vorba despre încălcarea unui regulament.

SHARE

Întrebat, luni, dacă ecistă o anchetă penală după învoirea fostului lider PSD din Penitenciarul Rahova, procurorul general interimar Bogdan Licu a spus că există un control declanșat la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

"În niciun caz nu s-a declanșat o anchetă penală (...) Am văzut în spațiul public că s-a declanșat un control la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a spus Licu.

De asemenea, procurorul general a fost întrebat dacă s-a autosesizat DNA cu privire la o posibilă faptă de abuz în serviciu, acesta afirmând că nu a fost încălcată legislația primară, ci un regulament.

"Din câte am văzut în spațiul public, s-a încălcat un regulament. (...) S-a încălcat un regulament, nu legislație primară”, a mai spus Licu.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a spus, luni dimineață, că așteaptă informarea cerută de la Administrația Națională a Penitenciarelor privind acordarea permisiei de o zi pentru fostul lider al PSD Liviu Dragnea. Ea a precizat că ministrul Justiției nu are niciun fel de prerogative în acordarea permisiilor pentru deținuți, dar este treaba ministrului să ceară lămuriri atunci când există semne de întrebare.

Administrația Națională a Penitenciarelor anunța, sâmbătă, că în urma solicitărilor ministrului Justiției, că directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Nici Administrația Națională a Penitenciarelor și nici reprezentanții Penitenciarului Rahova nu au precizat dacă Liviu Dragnea a părăsit sau nu penitenciarul joi sau într-o altă zi.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -