Primarul care și-a filmat fetița dezbrăcată pusă la perete cu mâinile în sus va rămâne fără mandat

DE Alexandru Pop | 13.10.2020 - 20:52
Prefectul și primarul/FOTO: facebook.com

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat pentru Digi24 că va semna ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare.

SHARE

El a precizat însă că ordinul se aplică mandatului în exercițiu, or Traian Ogâgău, care a câștigat un nou mandat de primar, nu a depus încă jurământul.

Prefectul Stelian Dolha a prezentat procedura încetării înainte de termen a mandatului unui primar care a primit o condamnare definitivă.

„Eu vă spun ce face prefectul și voi aplica legea. Prefectul semnează ordinul de încetare a mandatului primarului pe baza unui referat al secretarului general al primăriei respective, în care se comunică motivul, respectiv condamanrea definitivă. Secretarul general are la dispoziție 10 zile pentru transmiterea referatului. Apoi, primarul pentru care s-a emis ordinul de încetare a mandatului are la dispoziție 10 zile în care poate ataca ordinul în contencios administrativ”, a explicat Stelian Dolha la Digi24.

„Când voi primi referatul de la secretarul general al Primăriei din Sângeorz-Băi, voi semna ordinul de încetare a mandatului primarului Traian Ogâgău”, a mai spus prefectul județului Bistrița-Năsăud, precizând însă că încetarea mandatului înainte de termen se aplică mandatului în curs. Or, Traian Ogâgău a câștigat un nou mandat de primar, dar nu a depus încă jurământul.

„Aceasta este o chestiune care ține de judecător”, a mai declarat Stelian Dolha.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, proaspăt reales după apariția în spațiul public a filmărilor în care își abuza și umilea fiica de 14 ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum și prelevarea de mostre biologice. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.

Dosarul în care a fost condamnat Traian Ogâgău a fost deschis în 2016, când primarul a fost oprit de un echipaj de poliție, iar agenții i-au cerut să sufle în etilotest. Edilul a refuzat să sufle în etilotest, dar și să i se preleveze mostre biologice, scrie publicația Bistrițeanul. 

Edilul a fost trimis în judecată în 2018, iar în vara acestui an, Judecătoria Năsăud s-a pronunțat în cazul său: Ogâgău a primit un an de închisoare cu suspendare, urmarea unui curs de legislație rutieră și 80 de zile de muncă în folosul comunității. Curtea de Apel Cluj a respins apelul lui Traian Ogâgău și a menținut sentința dată de Judecătoria Năsăud.

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a intrat în atenția opiniei publice după ce în media a apărut o înregistrare video în care acesta își umilea fiica de 14 ani. În imaginile blurate se vede cum primarul din Sângeorz Băi și-a pedepsit fiica să stea dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu mai este obraznică. Înregistrarea a fost publicată de Gazeta de Bistrița.

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun”, „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, o obligă Traian Ogâgău pe fata lui să repete după el. 

Edilul s-a apărat spunând că nimeni nu are dreptul să-i spună cum să-și educe copiii.

Poliția s-a autosesizat și a fost deschis un dosar penal

În ciuda scandalului stârnit, care a atras inclusiv intervenția premierului Ludovic Orban și excluderea lui Traian Ogâgău din PNL, acesta a câștigat un nou mandat de primar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te