Președintele CJ Călărași l-ar fi amenințat pe procurorul care-l ancheta: „Știi în ce te bagi?”

DE Miruna Moldoveanu | 02.03.2021 - 14:04
Președintele CJ Călărași l-ar fi amenințat pe procurorul care îl ancheta. A spus că o să angajeze detectivi particulari care să îl urmărească/FOTO: Facebook/Vasile Iliuță

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași l-ar fi amenințat pe procurorul de la PJ Călărași care îl ancheta, potrivit rechizitoriului pus la dispoziția presei de DNA în baza legii 544/2001, scrie G4 Media.

SHARE

Procurorul de la PJ Călărași îl ancheta pe Iliuță pentru că a vrut să dea afară 10 angajați ai CJ și nu i-a plătit, deși aceștia câștigaseră în instanță.

Astfel, pe 20 decembrie 2019, pe vremea când era președinte al CJ Călărași din partea PNL, Vasile Iliuță, a fost chemat la audieri de procurorul de la PJ Călărași. Ar fi refuzat de trei ori să se prezinte pe motiv că este chemat ba la DNA, ba la Comisia de abuzuri a Camerei Deputaților.

Până la urmă s-a prezentat la procuror și a observat în biroul acestuia o cameră de luat vederi. L-a întrebat pe procuror dacă e pornită și acesta i-a spus că o va deschide când începe audierea. În momentul în care procurorul a vrut să pornească înregistrarea și-a dat seama că avea acumulatorul descărcat.

 

Președintele CJ Călărași, către procuror: Ești nebun?

 

În aceste momente, inculpatul a început să îl întrebe pe (….) dacă era nebun, dacă știa în ce se bagă, dacă știa cine se află în spatele lui și altele de acest gen, se arată în rechzitoriu.

Văzând acest lucru, Iliuță ar fi început să îl jignească și să îl amenințe pe procuror. Acesta a ieșit să cheme jandarmul ca să îi aducă încărcătorul pentru acumulatorul camerei și, potrivit unor surse judiciare, a dat drumul la înregistrare pe telefonul mobil. Așa l-ar fi înregistrat pe Iliuță amenințându-l, în timp ce acesta se baza pe faptul că nu funcționează camera de luat vederi din birou.

Pentru această faptă, Vasile Iliuță fost trimis în judecată sub acuzația de șantaj. De asemenea, el a fost trimis în judecată și pentru abuz în serviciu și fals intelectual, întrucât a vrut să dea afară zece angajați de la CJ Călărași. Aceștia au câștigat în instanță dreptul de a se întoarce la serviciu. Cu toate acestea, Iliuță a refuzat să îi ponteze și nu le-a plătit salariile timp de aproape trei luni. Cei zece angajați ar fi fost păgubiți astfel cu peste 134.000 de lei, potrivit G4 Media.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.