Povestea Adinei Tudorache, paravanul șpăgilor ex-edilului Sectorului 1, potrivit DNA

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.11.2020 - 21:11
Fosta soție a lui Dan Tudorache, Adina/FOTO: facebook.com

Fosta soție a lui Daniel Tudorache, Adina, în vârstă de 52 de ani, este cercetată de DNA pentru complicitate la spălarea banilor în același dosar cu fostul primar. DNA i-a impus acesteia plata unei cauțiuni de 200.000 de euro.

SHARE

Cei doi au divorțat, legal, în anul 1993, dar în prezent sunt împreună, conform informațiilor G4 Media. De altfel, pe contul de facebook al Adinei Tudorache apar poze de cuplu recente.

Citește și: Șpăgile ex-primarului Tudorache: milioane €, diamante, excursii, imobile. Cauțiune DNA: 1 milion €

Potrivit procurorilor, ”în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite. Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane ( soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite”.

Mai exact, din acuzațiile DNA reiese că Tudorache ar fi depus, în total 2.990.000 lei și 235.000 euro, în conturi bancare deschise pe numele fostei sale soții și a menajerei. De asmenea, pe numele Adinei Tudorache, fostul edil ar fi cumpărat bunuri imobile de peste 300 de mii de euro și aproape 500 de mii de lei, bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc. Mai mult, conform acuzațiilor, tot prin intermdiul fostei sale soții, Daniel Tudorache ar fi cumpărat acțiuni la un club de fotbal.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.