Polițist mușcat de un șofer de BMW băut: Cât a cerut daune morale pentru dinții înfipți în mână

DE Alin Crișan | 01.09.2022 - 19:09
Polițist - Foto: ObservatorNews

Polițistul a cerut în instanță plata unor daune de 50.000 de lei din partea șoferului care l-a atacat în timpul unui control.

SHARE

Judecătorii cred că pretențiile polițistului sunt exagerate

Un an mai târziu de la acel eveniment, judecătorii de la două instanțe bucureștene au respins pretențiile agentului mușcat, considerând că sunt exagerate.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 septembrie 2021, pe o stradă din Sectorul 3 București (Nerva Traian). Echipajul de poliție a observat un autoturism BMW care circula sinuos, motiv pentru care i-au cerut șoferului să tragă pe dreapta. Omul s-a supus, a coborât din mașină, moment în care polițiștii au sesizat că miroase puternic a alcool.

Citește și: Ministerul Educației extinde rețeaua de școli-pilot: 28 de unități de învățământ, beneficiare

Au cerut prin stație ajutor de la un alt echipaj de poliție de la care au solicitat un alcooltest, însă colegii nu au fost disponibili la acel moment. Ca alternativă, polițiștii i-au cerut șoferului să îi însoțească la cel mai apropiat spital pentru recoltarea de probe biologice.

Atunci a fost momentul în care șoferul băut s-a răzvrătit și a luat-o la fugă. A fost urmărit și în cele din urmă prins. În momentul în care unul dintre polițiști a vrut să-l încătușeze, șoferul s-a răzbunat și l-a mușcat de mână, provocând o rană care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și: Aproape 200.000 de SUV-uri Ford vor fi rechemate la service după ce mai multe mașini au luat foc

După noaptea de pomină, agentul Ștefan Curilă a depus plângere penală împotriva șoferului pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar dosarul a ajuns într-o primă fază la Judecătoria Sector 3 și ulterior la Curtea de Apel București.

Curilă a fost cel nemulțimit de prima sentință și a cerut și instanței superioare să se pronunțe în cauză. Agentul ceruse 50.000 de lei daune morale, însă instanța de fond i-a respins solicitarea, apreciată ca ”excesivă”. Nici în apel polițistul nu a avut câștig de cauză, judecătorii acordând doar 5000 de lei cu titlu de daune morale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.