Dosarul a fost clasat cu motivarea ”fapta nu există” sau ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, arată G4 Media.
Cazul era în anchetă din 2014. În acel an, pe 17 iulie, anchetatorii au făcut percheziţii la 28 de adrese din judeţul Bacău, inclusiv la trei instituţii publice, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2005 – 2012, a transmins atunci DNA presei. Reprezentanţii parchetului anticorupție au precizat că urmărirea penală era începută in rem pentru mai multe fapte de corupţie legate de achiziții publice.
Descinderile au vizat sediul Consiliului Judeţean Bacău, locuinţa preşedintelui CJ, Dragoş Benea, şi pe cele ale altor angajaţi ai instituţiei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente.
Apoi, pe 5 august 2014, Dragoș Benea a fost audiat la DNA. Vezi imagini de la audiere și de la percheziții aici.
Cazul a fost instrumentat de procuroarea Mihaela Iorga Moraru (acum, la Secția Specială de anchetare a magistraților) până în 2017 când a fost revocată de șefa DNA de atunci, Laura Codruța Kovesi.
Dragoș Benea este europarlamentar PSD. Între 2004 și 2016 a fost președinte al CJ Bacău, apoi senator PSD în perioada 2016 – 2019. Potrivit CV-ului, Benea a fost viceprimar al Bacăului între 2000 și 2004. În anii ’90, a fost șef al corpului de control al primăriei, șef de cabinet al primarului Dumitru Sechelariu și director de relaţii cu publicul la firma acestuia, Selena Bacău.