Noi detalii în procesul lui Sile Camataru: arabii, prostituția și turismul sexual din București

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 11.02.2020 - 12:28

Nemulțumiți că în tarile lor sunt interzise jocurile de noroc, mai mulți arabi vin în București pentru a se distra în cazinouri și a petrece timpul cu prostituate românce în cluburi de lux sau în hoteluri de top din Capitala.

SHARE

Ei se alătură altor sute de străini care vin în București pentru distracție. De aceaste oportunități au profitat managerii cazinourilor, angajatele de la departamentele de Relații Publice, salariați ai unor hoteluri, proxeneți, dar și interlopii din București. Practic, atunci când clienții cazinourilor se saturau să parieze la mesele de joc sau la ruleta ori când simțeau că norocul îi lasă, cereau fete pentru distracție.

Angajatele de la PR discutau cu proxeneții pentru a li se trimite prostituate cu care se duceau în cluburi sau la hotel. O parte din prostituate erau controlate de membrii grupării Cămătarilor. Interlopii trimiteau prostituate pentru a agata clienți în sălile de joc. Fiecare veriga din aceasta afacere avea un procent din căștig, potrivit Ziare.com

Sumele pe care prostituatele le primeau pentru servicii plecau de la minim 100 de euro sau 400 lei pentru o ora, dar acestea creșteau în raport de durata "întâlnirii" sau de serviciile oferite.

Detaliile apar în dosarul în care unul dintre liderii lumii interlope din Capitala, temutul Vasile Balint, zis Sile Camataru, a fost condamnat definitiv, săptămână trecuta, la 6 ani de închisoare cu executare pentru proxenetism.

Trebuie spus că, în cazul arabilor care veneau la București pentru distracție, magistrații care au analizat acest caz au atras atenția că "se conturează prezumția că se practica și un turism sexual."

În dosarul în care Sile Camataru a primit 6 ani de închisoare, judecătorii i-au condamnat pentru proxenetism la pedepse cu închisoare cu suspendare pe mai mulți șefi și angajați din cadrul unor cazinouri sau hoteluri.

Printre aceștia se afla mai mulți cetățeni israelieni din conducerea unor cazinouri care funcționează în incinta hotelurilor Marriott sau Howard Johnson: Mazâl Tov Israel - 2 ani și 8 luni cu suspendare, Rosenstein Hăim Mordechai - 3 ani cu suspendare și Liron Halevi - 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare. Cei trei trebuie să presteze munca neremunerata în folosul comunității pe o perioada de 70 -120 de zile, la Direcția Generala de Asistenta Sociala și Protecție a Copilului Sector 4 sau la Administrația Domeniului Public București - Sector 2.

Printre cei pedepsiți de instanță se numără și afaceristul israelian Dzanashvili Amiran, acționar la mai multe cazinouri din București, cunoscut presei mondene pentru viață să de noapte, condamnat la 2 ani cu suspendare pentru proxenetism.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te