Medicul italian fals, care opera în România, a fost prins. El lucra la un hotel din Italia

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 23.08.2023 - 14:14
Medicul italian fals care opera în România a fost prins. El lucra la un hotel din Italia Foto: Matty Mode/ Facebook

Matteo Politi, care s-a pretins medic estetician, a fost prins în Italia. Falsul medic a desfășurat activități neautorizate în diverse clinici din București pe parcursul mai multor ani, deși nu avea dreptul de a face acest lucru.

SHARE

Matteo Politi, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat în dimineața zilei de marți, pe 22 august, conform Corriere della Sera.

Acesta a fost pus sub acuzare pentru intervenții asupra a 28 de pacienți fără a avea dreptul legal de a practica medicina.

El a fost trimis în judecată în ianuarie 2020 de către procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, fiind acuzat de înșelăciune și exercitarea fără drept a profesiei de medic.

Politi este acuzat că a pretins că este medic și a efectuat intervenții chirurgicale asupra mai multor pacienți, indus în eroare deținându-i cu asta, conform știridiaspora.ro

Potrivit acuzațiilor, în intervalul martie-decembrie 2018, falsul medic ar fi efectuat operații pe 19 paciente la clinica din București unde lucra.

În aceeași perioadă, el ar fi indus în eroare alte nouă persoane, mințindu-le că este specialist în chirurgie plastică și că are calificările necesare.

A făcut câteva operații 

A efectuat intervenții asupra lor și a primit plăți de 13.880 de lei și 10.150 de euro în schimb.

În luna septembrie a aceluiași an, Politi a înșelat alte două persoane, inclusiv doi medici, prin promisiunea că va achiziționa o clinică în scurt timp, deși știa că aceasta era o minciună.

Citește și: Managerul spitalului unde o mămică a murit ignorată de doctori, numit de PSD. A lucrat la o fermă

El a determinat medicii să semneze un contract cu o firmă, a cărei figură centrală era, și a obținut suma de 13.896 de lei.

Banii erau destinați chiriei pentru cabinetul clinic pe o perioadă de trei luni.

Documente false la DSP București

Pe lângă acestea, în martie 2018, italianul a influențat trei funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Publică din București să falsifice documente, certificând în mod fraudulos că el este medic și are dreptul de a practica în România, obținând astfel semnături și ștampile oficiale pe baza unor dosare incomplete.

Citește și: Salariu de 17.000 de lei pentru managerul PSD al Spitalului Județean Slatina, unde colcăie gândacii

Ancheta procurorilor a dezvăluit că Politi a influențat și funcționari din Ministerul Educației să recunoască diploma sa de licență, obținută de la Universitatea din Priștina, în ciuda faptului că acest document era falsificat.

În februarie 2019, Politi declara că a plătit un avocat pentru a obține dreptul de a practica medicina în țară și că avocata respectivă l-a asigurat că toate actele sale sunt în regulă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te