Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu va fi mutată la Constanța. Ce se întâmplă cu procesul?

DE Alexandra Lupascu | 21.05.2024 - 17:20
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu va fi mutată la Constanța. Ce se întâmplă cu procesul? Foto: captura video ProTV

Ioana Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, nu va mai judeca procesul. Va fi mutată la Judecătoria Constanța de luna viitoare.

SHARE

Secția pentru judecători a CSM a decis ca judecătoarea lui Vlad Pascu din "Dosarul 2 Mai" să fie mutată la Judecătoria Constanța de luna viitoare.

Astfel, Ioana Ancuța Popoviciu va fi mutată, la cererea ei, de la Judecătoria Mangalia, unde activează acum, la Judecătoria Constanța.

Va fi mutată începând din 1 iunie și nu se va mai ocupa de dosarul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi oameni în vara anului trecut. 

Dosarul va fi preluat de un alt magistrat, conformAntena3.

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu va fi mutată la Constanța. Ce se întâmplă cu procesul?

În octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani).

De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii.

Judecătoarea care judecă dosarul 2 Mai are 14.000 lei/lună

Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 Mai, și-a încheiat stagiatura acum 12 ani și câștigă zeci de mii de lei pe lună. 

În 2012, Ioana Ancuța Popoviciu apărea ca judecător stagiar și auditor de justiție (persoană declarată admisă în magistratură și care urmează cursurile Institutului Național al Magistraturii).

Potrivit declarației de avere completată în iunie 2023, judecătoarea Popoviciu a obținut 28.738 de lei de la Judecătoria Ineu, 109.554 lei la Judecătoria Mangalia, plus 16.726 de lei (diferențe salariale) și 1.615 lei (dobândă diferențe salariale). În total, Ioana Ancuța Popoviciu a câștigat 156.633 de lei pe an, adică 13.052 de lei pe lună, cu aproape 5.000 de lei mai mult decât în anul anterior.

Citește și: Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu. Procesul în cazul tragediei de la 2 Mai, amânat 3 săptămâni

Judecătoarea din dosarul 2 Mai deține încă din anul 2007 o casă de locuit în suprafață de 68 mp și un teren de 338 mp în Beiuș, obținute prin donație.

În 2019, cu toate că încă lucra la Judecătoria Ineu, Popoviciu ia decizia de a-și achiziționa un apartament de 50 mp în Mangalia. În același an, judecătoarea a făcut și două credite: unul de 15.000 de euro, scadent în 2024, iar celălalt de 1.000 de euro, pe care l-a achitat în decurs de un an.

Gafele făcute în cazul lui Vlad Pascu și a victimelor de la 2 Mai 

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, pe care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a refuzat să o suspende după ce a întrebat, mestecând gumă, dacă tinerii omorâți în accidentul de la 2 Mai se află în sala de judecată, a recidivat și a întrebat-o astăzi pe mama Robertei, tânăra moartă în tragedie, dacă s-a dus la înmormântarea copilei sale.

Citește și: Judecătoarea din dosarul șoferului drogat Vlad Pascu află astăzi dacă va fi suspendată de CSM

Nici tatăl lui Sebi, tânărul ucis în tragedia de la 2 Mai, nu a ”scăpat” de interogatoriul bizar al judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu. Astfel, bărbatul a fost întrebat dacă singurul copil care i-a mai rămas, sora lui Sebi, există în realitate.

„Cele mai șocante întrebări din partea doamnei judecător au fost toate. Am rămas surprins când m-a întrebat dacă fata mea... există? Nu mai am cuvinte!”, a declarat tatăl lui Sebi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te