Gheorghe Ştefan şi Dorin Cocoş, audiaţi în dosarul Microsoft 3

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.02.2020 - 14:56
Omul de afaceri Nicolae Dumitru (Niro), fostul ministru Gabriel Sandu, fostul primar Gheorghe Stefan si omul de afacer Dorin Cocoș. FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Dorin Cocoş au fost audiaţi în calitate de martori, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft 3”.

SHARE

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Dorin Cocoş au fost audiaţi în calitate de martori, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft 3", în care sunt judecaţi fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi fostul jucător de tenis Dinu Pescariu.

Instanţa supremă a reluat luni audierile de martori în acest dosar, în condiţiile în care completul de judecată s-a schimbat, prin înlocuirea unuia dintre judecători. Primul care a intrat în sala de judecată a fost Gheorghe Ştefan, care a spus că îşi menţine declaraţia dată iniţial în faţa instanţei şi a vorbit despre sumele de bani din afacerea Microsoft, care ar fi ajuns la fostul ministru Gabriel Sandu, potrivit Agerpres.

"Am spus adevărul fără să mi se sugereze să fac afirmaţii care nu corespund adevărului (...). Din cele patru milioane de euro, două milioane au rămas în Elveţia, nu au ajuns la mine. În trei firme offshore au rămas. Sunt menţionate în rechizitoriu. Restul de două milioane au ajuns la firme din România, care i-au scos cash (...) Sumele sunt aceleaşi din Microsoft 1. Eu mi-am primit pedeapsa", a explicat fostul primar.

La rândul său, omul de afaceri Dorin Cocoş a fost întrebat de judecători dacă îşi menţine prima declaraţie în care a recunoscut că, dacă nu i se dădeau patru milioane de euro lui Gabriel Sandu, fostul ministru nu ar fi făcut achiziţia de licenţe Microsoft.

Pe 27 septembrie 2017, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florică şi Călin Tatomir, fost director general al Microsoft România SRL, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul "Microsoft 3". Potrivit DNA, în condiţiile în care în luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind închirierea de licenţe Microsoft, Gabriel Sandu, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi la instigarea lui Claudiu Florică şi a lui Dinu Pescariu, ar fi depus diligenţele necesare pentru încheierea unui nou contract.

Prejudiciul reţinut de DNA este de 51.396.344 euro şi reprezintă diferenţa dintre suma plătită de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (90.182.344 euro) şi suma care a fost facturată de către furnizorul de licenţe către SC Dim Soft SRL (38.786.000 euro).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.