Focuri de avertisment în București pentru un șofer care a trecut pe roșu și a făcut accident

DE Alexandru Pop | 07.10.2019 - 09:59
Poliția are treabă/FOTO: news.ro

Poliţiştii au tras focuri de avertisment pentru a opri o maşină al cărei şofer a refuzat să oprească, a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a provocat un accident, în sectorul 4 al Capitalei.

SHARE

Ulterior, analizele au relevat că şoferul avea o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat. De asemenea, bărbatul nu avea permis de conducere.

”În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 00.30, poliţişti  din cadrul Secţiei 16 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe o stradă din sectorul 4 al capitalei,  un autoturism cu mai mulţi ocupanţi, care se deplasa sinuos pe carosabil. Poliţiştii au procedat la efectuarea manevrelor pentru oprirea regulamentară a autovehiculului,  moment în care conducătorul auto a simulat oprirea, apoi a accelerat.  Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o  intersecţie , un echipaj de la Secţia 15 Poliţie, solicitat ca sprijin,  a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată”, anunţă Poliţia Capitalei, citată de News.ro.

Poliţiştii au făcut din nou uz de armă când, ajuns la o altă  intersecţie, şoferul  a pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric acroşând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat şi oprit.

”Cei patru  ocupanţi au coborât şi au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imoblizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, precizează Poliţia.

În urma primelor verificări s-a stabilit că şoferul autoturismului  nu deţine permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat.

Poliţia precizează că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -