Filosoful Mihai Șora s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.09.2019 - 08:42
Foto: Facebook

Filosoful Mihai Şora a postat, marţi seară, pe Facebook, o fotografie în care apare alături de Laura Codruţa Kovesi, cu care s-a întâlnit în urmă cu două zile.

SHARE

”Dragi prieteni, cunoaşteţi, desigur, sentimentul acela pe care îl ai când întâlneşti pentru prima oară un om, dar simţi că îl cunoşti dintotdeauna, că determinarea lui nu-ţi este străină, iar ea înseamnă deopotrivă precizie, fermitate, instinct al dreptăţii. Am întâlnit-o pe Doamna Laura Codruţa Kövesi. N-am avut nevoie – nici unul, nici altul – de prea multe cuvinte pentru a trăi o bucurie comună şi încrederea că, odată şi-odată, vom scăpa de cangrena numită corupţie, de cei care, aflaţi în funcţii publice, o întreţin sau o provoacă. Aşa arată, dragi prieteni, un binom zâmbitor şi bucuros”, a scris, marţi seară, pe Facebook, filosoful Mihai Şora, publicând şi o fotografie în care apare alături de Kovesi.

El precizează că fotografia a fost realizată în 22 septembrie.


”Ce nu se vede în această fotografie sunt cele trei litere din insigna de la reverul meu. Le-am studiat îndeaproape, cu o lupă de înaltă precizie, odată ajuns acasă. Ei bine, stă scris acolo „D.N.A.“. Şi mai este desenată, în centru, zeiţa care ţine într-o mână balanţa, iar, în cealaltă, o sabie. Vă doresc, fireşte, să nu-i nesocotiţi vreodată nici principiile, nici vioiciunea spiritului”, a mai scris filosoful.

Acesta reletează că a aflat ”ceva interesant” în discuţia cu Kovesi.

”Există, în Constituţia noastră, un punct – numărul 8 – în articolul 44, car, e spune aşa: «Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă» Acest «se prezumă» este special şi neliniştitor. În orice caz, nu apare în constituţia altor ţări, unde, dacă, dacă eşti întrebat de către Doamna-cu-balanţa-şi-sabia de unde ai cocotieri şi case în Brazilia, trebuie să poţi răspunde imediat, nu să o pui pe dumneaei să pornească o anchetă, să caute ani de zile şi să demonstreze, cu probe, ceea ce vede toată lumea, şi anume că eşti un hoţoman. Prezumţia de nevinovăţie are limitele ei, mai ales într-o ţară cu atâţia pasionaţi de cocotieri”, a mai scris Mihai Şora.

Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns marţi la un acord pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi procuror-şef al Parchetului European.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.