Evaziune fiscală de 20 milioane de euro în România. 62 de percheziții în București și șapte județe

DE Miruna Moldoveanu | 17.03.2021 - 11:17
62 de percheziţii în Bucureşti şi şapte judeţe privind o evaziune fiscală de 20 milioane de euro în comerţul cu automobile/FOTO: Facebook/Poliția Română

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR şi procurori ai Curţii de Apel Bucureşti efectuează, miercuri, 62 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui.

SHARE

Perchezițiile au loc în cadrul a două dosare penale care vizează o evaziune fiscală estimată la 20 milioane de euro în comerţul cu automobile rulate aduse din Europa.

Citește și: Cine conduce atacul împotriva vaccinului AstraZeneca în România: Terheș, Badea, Sputnik, Antena 3

"Cercetările privesc cinci grupări infracţionale specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule rulate", potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliția face 62 de percheziții în țară

Potrivit anchetatorilor, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi fost achiziţionate autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa, Spania, care, ulterior, ar fi fost vândute în România, fără a se înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a se declara operaţiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Citește și: Cum poți să afli dacă te vei vaccina cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

"Activitatea infracţională a bănuiţilor ar fi fost săvârşită prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019", arată sursa citată.

Urmează să fie puse în aplicare 31 de mandate de aducere

Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul IGPR, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui.

La activităţi participă şi specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

În vederea aducerii la îndeplinire a tuturor măsurilor procesuale şi procedurale instituite, activităţile beneficiază de sprijinul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.