„Durerea de a vedea justiția distrusă”. De ce se pensionează un procuror după 25 de ani

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 17.07.2023 - 21:58
„Durerea de a vedea justiția distrusă”. De ce se pensionează un procuror după 25 de ani Foto: facebook/ Nicoleta Arpinte

De ce se pensionează un procuror: „Aș mai fi rămas dacă am fi avut un program normal, o viață normală”, spune un procuror care a activat timp de 25 de ani în sistem. Aceasta și-a încheiat cariera la 57 de an.

SHARE

„Aș mai fi rămas dacă am fi avut un volum normal de lucru, un program normal, o viață normală.

Dar nu am avut, de la intrarea în sistem și până la ieșire, decât nebunie și presiune. Și am mai avut 25 de ani de amenințări cu Inspecția Judiciară dacă nu scoatem dosare și nu lucrăm și mai mult, și mai mult.

Dar nu știu cât îți poți forța creierul la turația asta fără să te tâmpești la un moment dat…”, a scris procuroarea Nicoleta Arpinte în postarea prin care și-a anunțat ieșirea la pensie.

Citește și: VIDEO&FOTO Povestea grilei BMW, de la „rinichii” stilizați în 1933, la „caloriferul” Hi-Tech de azi

Aceasta și-a încheiat cariera la 57 de ani, după 25 de ani de magistratură și 38 de ani de vechime totală în muncă „(13 ani lucrați în spitale, pe secții grele), după 16 ani de navetă la unități problemă, fără procurori, ani de zile lucrând chiar singură pe 3 posturi., scrie presshub.ro

„Schemele subdimensionat m-au fugărit din sistem”


„Probabil că am făcut și greșeli, pentru că suntem oameni și nu roboți. Dar plec cu conștiința împăcată că mi-am exercitat profesia cu bună credință.

Schemele subdimensionate și mereu goale, incomplete, m-au epuizat psihic și m-au fugărit din sistem, presiunea. Stilul ăsta stahanovist.

De parcă ai putea să scoți dosarele ca pe șuruburi, pe bandă, fără să le citești, să le documentezi… nu producem șuruburi pe bandă, în dosarele alea sunt viețile unor oameni!

Citește și: Dacia scrie istorie. Participă oficial la Raliul Dakar. Și, atenție, cu Sébastien Loeb la volan

Stahanov, cu toate recordurile lui în întrecerea socialistă a muncii, a murit până la urmă de alcoolism într-un spital de psihiatrie.

Eu m-am salvat, chiar dacă neuronii mei sunt varză și uit uneori și cum mă cheamă”, a scris Nicoleta Arpinte, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Justiția distrusă

Durerea de a vedea justiția distrusă, iar asta cu complicitatea oamenilor din interior
Corupția din sistemul de justiție a fost un alt element decisiv în decizia de a ieși la pensie, afirmă magistrata.

„Ce m-a mai fugărit din sistem? Corupția, corupția care și-a întins metastazele hidoase peste tot. Durerea de a vedea justiția distrusă, iar asta cu complicitatea oamenilor din interior, a tuturor cozilor de topor și știm cu toții care sunt, i-am văzut și îi vedem, mai ales pe cei mereu cocoțați în funcții.

Indignare pentru că mai mulți se preocupă în mod exagerat de infractor decât de victimă. Pe victimă nu o vede nimeni, nu se îngrijește nimeni să nu i se incalce drepturi fundamentale.

Un sistem depășit

În sala de judecată, la luarea sau prelungirea masurilor preventive, victima nu este citată, vedem doar infractorul care se smiorcaie. Toată lumea se frăsuie de grija lui, să nu sufere ceva, cumva.

Citește și: Moneda românească din 1999 care valorează peste 3.000 de euro. Vezi dacă o ai prin casă

M-au înfuriat bețivani care au condus mașina având alcoolemii mari și care au scăpat în instanță cu «amânarea executării pedepsei» și cu permisul restituit, cu invitația clară de a persevera până nenorocesc pe cineva.

Ăsta este doar un exemplu de clemență nejustificată”, a povestit Nicoleta Arpinte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te