Dosar de abuz și fals, la Sala Polivalentă București. Directorul și un primar, trimiși în judecată

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.03.2023 - 12:10
Directorul Complexului Sportiv National (CSN) "Sala Polivalentă" Bucureşti, Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf (dreapta) - Foto: Facebook/Catalin Ovidiu Buhaianu Obuf

Directorul Complexului Sportiv National (CSN) "Sala Polivalentă" Bucureşti, Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf, şi primarul comunei botoşănene Băluşeni, Gheorghe-Claudiu Doroftei, au fost trimişi în judecată de DNA într-un dosar privind încasarea nelegală a unor drepturi salariale.

SHARE

Potrivit DNA Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Doroftei Gheorghe-Claudiu, primar al comunei Băluşeni, judeţul Botoşani, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi fals intelectual în formă continuată, şi Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu, director al Complexului Sportiv National (CSN) "Sala Polivalentă" Bucureşti, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi fals material în înscrisuri oficiale.

Citește și: Cheltuielile cu pensiile speciale au crescut cu 5 miliarde în șapte ani. Mai darnici ca americanii

"În perioada noiembrie 2020 - martie 2021, inculpatul Doroftei Gheorghe-Claudiu, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi aprobat plata drepturilor salariale care i se cuveneau inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu (angajat la acea vreme în cadrul primăriei în funcţia de administrator public), deşi cunoştea faptul că acesta din urmă nu s-ar fi prezentat la serviciu decât ocazional şi nu ar fi prestat activităţile la care era obligat prin contractul de management şi prin fişa postului.

Precizăm că, atât în perioada respectivă, cât şi în prezent, inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu ocupa şi funcţia de director al CSN 'Sala Polivalentă' Bucureşti", arată DNA.

Citește și: Bursa chiriilor în București: Chiria în Aviației, și de 3 ori mai mare decât în Drumul Taberei

De asemenea, anchetatorii spun că cei doi inculpaţi ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezenţă a angajaţilor instituţiei, condica de prezenţă deţinută la nivelul instituţiei) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezenţa lui Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu la locul de muncă din cadrul primăriei comunei Băluşeni, judeţul Botoşani.

"Demersurile de mai sus ar fi avut ca urmare obţinerea de către inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu a unor foloase patrimoniale necuvenite, constând în plata drepturilor salariale, în cuantum de 56.508 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii", precizează DNA în comunicatul citat.

Primăria comunei Băluşeni a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cătălin Ovidiu Buhăianu-Obuf, directorul Sălii Polivalente București, a fost deputat

Cătălin Ovidiu Buhăianu-Obuf, directorul Sălii Polivalente București a fost deputat în Parlamentul României în legislaturile 2004-2008 și 2008-2012.

În legislatura 2004-2008, Obuf Cătălin Ovidiu Buhăianu a fost ales pe listele PSD dar în iunie 2007 a trecut la PD, care ulterior s-a transformat în PD-L.

Din februarie 2008, după transformarea PD în PDL, Obuf Cătălin Ovidiu Buhăianu a devenit membru PD-L.

În legislatura 2008-2012, Obuf Cătălin Ovidiu Buhăianu a fost ales pe listele PD-L dar în iulie 2012 a trecut la PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te