Doi polițiști au luat mită câte 900 lei de căciulă ca să nu suspende un permis. Au fost condamnați

DE Alin Crișan | 24.11.2022 - 16:34
Polițiști - Foto: Ora de Sibiu

Doi polițiști din Argeș au fost condamnați la închisoare după ce au luat șpagă 900 de lei fiecare pentru a nu sancționa un șofer cu suspendarea permisului de conducere.

SHARE

La data de 21.11.2022, Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a respins apelurile declarate împotriva sentinței pronunțată în prima instanță de Tribunalul Argeș și a condamnat definitiv doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș – Secția nr. 2 Poliție Pitești – Ordine Publică, la data comiterii faptelor, respectiv:

Citește și: FOTO Spectatorii japonezi au făcut curat după meciul cu Germania. Fotbaliștii români au uitat

– C.M.D. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, stabilind termen de supraveghere de 3 ani și prestarea pe o perioadă de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Casei Județene de Pensii Argeș;

– M.E.I. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, stabilind termen de supraveghere de 3 ani și prestarea pe o perioadă de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Casei Județene de Pensii Argeș.

Citește și: Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan: Primăria Capitalei, obligată să plătească daune

În fapt, la data de 17.12.2021, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeș și Structura centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a celor doi agenți de ordine publică, ambii fiind desemnați ca polițiști rutieri, după ce aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au primit de la doi șoferi suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare, pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere, ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier.

Anterior, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în data de 16.11.2021, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție au primit de la un martor denunţător suma de 300 de lei, ce nu li se cuvenea, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate.

Citește și: Iohannis, despre măsurile anti-criză: „Rezultatele se vor vedea începând cu anul 2023”

Urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și au fost arestați preventiv de către Curtea de Apel Pitești, iar la data de 07.01.2022, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul în cauză. Lucrătorii S.J.A. Argeș au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Structurii centrale a Direcției Generale Anticorupție, precum și de cel al conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, potrivit argesexpres.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te