Instanța a dispus achitarea pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală” întrucât – de la momentul trimiterii în judecată, în aprilie 2016, și până acum – a apărut decizia CCR nr. 405 din iunie 2016 privind dezincriminarea abuzului în serviciu prin încălcarea de legislație secundară.
Fostul primar din Lupeni, Cornel Resmeriță, a fost acuzat că, în noiembrie 2011, a atribuit firmei fraților Adrian și Miron Gărdean un contract de peste două milioane de euro, finanțat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus pe atunci de Elena Udrea, pentru alimentarea cu energie electrică a stațiunii turistice Straja.
Potrivit DNA, prețul lucrărilor de alimentare cu energie electrică a stațiunii Straja a fost supraevaluat cu peste 3,3 milioane de lei.
Miron Gărdean era patron al companiei Termogaz Company, alături de fratele lui, Adrian Gărdean. Acesta din urmă este unul dintre denunțătorii Elenei Udrea din dosarul Gala Bute.
Potrivit DNA, în 2010, ministrul Elena Udrea ar fi primit, prin intermediul consilierului ei personal Ştefan Lungu, aproape 700.000 de lei de la Adrian Gărdean, unul dintre patronii firmei Termogaz Company, ca să îi plătescă la timp lucrările de amenajare a unor pârtii de schi la Cavnic şi Borsec.
Adrian Gărdean a fost acuzat de dare de mită, însă pentru că a denunţat fapta a fost exonerat şi transformat în martor al acuzării.
Într-un alt dosar, Tribunalul București a dispus achitarea pentru luare de mită a fostului primar din Sectorul 6, Cristian Poteraș, potrivit portalului instanței.
Achitarea a fost dispusă pe motiv că „fapta nu există” în condițiile în care procurorii au susținut că fostul edil ar fi primit mită 250.000 de euro și 857.800 de dolari de la patronul firmei Tettas după ce i-a atribuit contracte pentru construcția unor parcări supraterane.
Într-un alt dosar al DNA, în 2015, fostul primar Cristian Poteraș a condamnat la 8 ani de detenție pentru corupție. A fost eliberat condiționat din închisoare la 2 iunie 2020.