De ce a fost arestată preventiv funcţionara de la Gura Vadului, din Dosarul Ferma Dacilor

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.01.2024 - 13:16
De ce a fost arestată preventiv funcţionara de la Gura Vadului - Foto: INQUAM PHOTOS / Bogdan Buda

De ce a fost arestată preventiv funcţionara de la Gura Vadului, din Dosarul Ferma Dacilor. Anghelina Luiza-Laura, de la Primăria Gura Vadului, care a fost reţinută, a primit mandat.

SHARE

De ce a fost arestată preventiv funcţionara de la Gura Vadului, din Dosarul Ferma Dacilor. Anghelina Luiza-Laura, de la Primăria Gura Vadului, care a fost reţinută, a primit mandat pentru 30 de zile.

Judecătoria Ploieşti a admis propunerea formulată de procurori şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele femeii. Decizia nu este definitivă.

De ce a fost arestată preventiv funcţionara de la Gura Vadului

Anghelina Luiza-Laura a fost dusă cu mandat, la audieri, în acest dosar, fiind reţinută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

În aceeaşi zi, la audieri, au fost duşi actualul primar al comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, şi fostul primar, Constantin Lungu, faţă de aceştia fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Funcţionara avea responsabilităţi în amenajarea teritoriului şi urbanism. Anchetatorii spun că şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu, în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcţiilor de la Ferma Dacilor, conform Agerpres.

Citeşte şi: Cornel Dinicu și-a angajat un nou avocat. Acesta spune că 3 martori susțin ipoteza patronului

Anghelina, împreună cu doi primari, "a emis două certificate, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului", spun anchetatorii.

Funcţionarul public "a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale (...), îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare".

Procurorul a disjuns dosarul care vizează faptele de abuz în serviciu săvârşite de primarul comunei prahovene Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, dar şi de fostul edil al comunei, Constantin Lungu, precum şi de către funcţionara cu atribuţii în urbanism.

Citeşte şi: Cine sunt de fapt administratorii din acte ai Fermei Dacilor? Dinicu: ”Nu luau singuri decizii”

Într-un alt dosar, sunt cercetaţi patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, aflat în arest preventiv, şi alte două persoane implicate în administrarea pensiunii: Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, aflate în arest la domiciliu.

Cei trei fiind acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. Opt persoane, cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate, în urma incendiului de la Ferma Dacilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te