Cristina Tarcea răspunde acuzaţiilor lui Livu Dragnea: La Înalta Curte se respectă legea

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.09.2018 - 11:02
Cristina Tarcea îi răspunde lui Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Preşedinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a răspuns acuzaţiilor preşedintelui PSD Livu Dragnea, care a spus că la instanţa supremă nu se respectă legea, cu referire la reglementarea completelor de cinci judecători

SHARE

Legea este incontestabil şi lipsită de orice echivoc: la începutul fiecărui an se stabilesc completurile de judecată, a precizat Cristina Tarcea. „La Înalta Curte se respectă legea şi în ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc” a menționat președinta ICCJ.

La Înalta Curte, în completul de cinci judecători, se va judeca, din 8 octombrie, apelul în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani de închisoare, dosarul fiind repartizat completului P1 - Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme Iulian Dragomir, potrivit News.ro

Preşedinta ICCJ a precizat că Legea 207/2018 de modificare a Legii de organizare judiciare „incontestabil este de imediată aplicare, Înalta Curte o aplică încă din iulie 2018, dar aplicarea imediată a legii presupune şi respectarea obligaţiilor pe care legea le impune în ceea ce priveşte termenul, data la care acea obligaţie trebuie îndeplinită”.

„Or legea este incontestabil şi lipsită de orice echivoc: la începutul fiecărui an”, a conchis Tarcea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că se urmăreşte să fie „băgat la puşcărie” de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii. El se declară convins că nu e vreo instanţă care să reziste la presiunile de condamnare a sa.

„Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea.

Luni, Dragnea a anunţat că a vorbit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să facă demersuri în legătură cu desemnarea completelor de 5 judecători de la ICCJ.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.