Cristian Radu, primarul din Mangalia, a fost trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.06.2023 - 14:12
Cristian Radu, primarul din Mangalia, trimis în judecată - Foto: mangalia.ro

Cristian Radu, primarul din oraşul Mangalia, a fost trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie, împreună cu secretarul Primăriei şi lefa de la Juridic. Dosarul vizează achiziția unor contracte de servicii juridice, încheiate cu o casă de avocatură.

SHARE

În anii 2012 - 2015, au fost inițiate spre adoptare patru proiecte de hotărâre de consiliu local, care poartă avizul de legalitate al secretarului municipiului Mangalia.

Cristian Radu, primarul din Mangalia, trimis în judecată

Subiectul era angajarea de avocați care să realizeze activitatea de asistență și reprezentare în instanță pentru Consiliul Local Mangalia, Municipiul Mangalia și primarul Municipiului Mangalia.

Edilul Cristian Radu a preferat să apeleze la o costisitoare casă de avocatură, deşi avea departament juridic în Primărie, unde îşi desfăşurau activitatea 8 angajaţi (consilieri juridici).

În anul 2015, a fost sesizată DNA Constanța, cu privire la faptele comise de Radu, în dauna municipiului Mangalia. Cristian Radu s-a ales cu sechestru pe avere, în același dosar, conform Replica.

Citeşte şi: Veste tristă pentru infractori: Procurorii DNA, pregătiţi de FBI în tehnici şi metode speciale

În dosar mai sunt implicaţi secretarul municipiului Mangalia, Petrina Boiță, dar și avocatul care a beneficiat de banii puși la dispoziție de Radu, cât și alte persoane care ar fi favorizat încheierea contractelor cu firma de avocatură.

Radu s-a aflat ulterior în scandal cu firma de avocatură, căreia nu i-au fost achitate unele onorarii, astfel că aceasta a acționat în judecată municipiul Mangalia, prin primar.

Mangalia a fost obligată să plătească aproape 2.800.000 de euro casei de avocatură. Fostul coleg de la Garda Financiară a lui Radu este și el pe lista suspecților și cu sechestru pe avere.

Citeşte şi: Doi români, care s-au dat fermieri activi, urmăriți penal de DNA. Au luat 400.000 € fonduri UE

Călin Didi George este acum director executiv în Primăria Municipiului Mangalia, mai exact şef la Achiziții și mâna dreaptă a lui Cristian Radu.

El a fost anterior consilier la Garda Financiară, când Radu era șeful instituţiei. Didi mai era şi șoferul lui Cristian Radu, atunci când era nevoie.

Soția lui Călin Didi George lucrează, și ea tot în Primăria Mangalia. Ea are sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.703.233,15 lei.

O altă persoană suspectă este Maria Negru, consilier în Primăria Mangalia, care are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te