Criminal român pe care poliția îl caută de 30 de ani. A ucis un interlop și i-a înjunghiat iubita

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.12.2022 - 13:40
Criminalul Nicu Brăileanu - Foto: Politia Romana

Un criminal român este căutat de mai bine de 30 de ani prin toată lumea pentru a ispăși o condamnare de 25 de ani. Anunțul privind semnalmentele criminalului se află și acum pe site-ul Poliției Române la secțiunea „most wanted”.

SHARE

„Pe 14 mai 1993, Poliția arădeană a răsuflat ușurată la vestea că unul dintre capii lumii interlope din Arad fusese împuscat de un brăilean. Este vorba despre Antal Sandor care împreună cu prietena sa și o angajată fuseseră victimele unui atac mafiot pus la care de Ion Nicolae, zis "Nicu Brăileanu", din comuna Scortaru Nou, județul Brăila.
De mai mulți ani, Ion Nicolae locuia la Arad deși el era înregistrat la Evidenta Populației cu domiciliul stabil în Scortaru Nou. Bărbatul era suspectat de polițiștii arădeni ca facind parte dintr-o banda ce se ocupa cu diferite afaceri ilegale: trafic de valută falsă, droguri și chiar furturi. De altfel, el a fost arestat de mai multe ori în Brăila, fiind un client obișnuit al Penitenciarului.

Citește și: VIDEO Tragedia deputatului ucrainean, plecat pe front după ce iubita sa a fost ucisă de armata rusă


Pe 14 martie 1993, "Nicu Braileanu", împreună cu un coleg de breaslă, a pătruns în curtea vilei lui Antal Sandor cu care se bănuiește că ar fi avut niște afaceri. Cei doi au așteptat să se însereze, după care, echipați cu cagule pe față, cu pistoale și cuțite au forțat ușa de la intrare și au ajuns pe terasa vilei unde se afla Sandor împreună cu prietena sa Dida Alexandru și o angajată, Camelia Cirlean. După două focuri de armă, Sandor s-a prăbușit din uxosul fotoliu de piele într-o baltă de sânge.

Citește și: VIDEO Accident incredibil în parcarea Mall Baneasa: 3 SUV-uri de 300.000 € și un Golf, făcute praf

Încercând să imite un atac în stil mafiot, Braileanu a început să tragă gloanțe în stingă și în dreapta, îngrozindu-le pe cele două femei care au căzut rănite pe podea. Ca și cum nu fusese de ajuns, cu o cruzime greu de înțeles, mafiotul brăilean a mai rănit-o pe Camelia Cirlean cu trei lovituri de cuțit în burtă și picior.

După atac, cei doi infractori au deschis un sertar unde aflaseră de la prietena lui Sandor că este ascunsă o importantă sumă de bani în valută. Au luat tot ce se afla acolo după care au dispărut fară urma. Sandor a murit pe loc, însă femeile au scapăt, fiind transportate în scurt timp la spital. Ele au declarat Politiei că l-au identificat pe Ion Nicolae după voce intrucit îl mai văzuseră în anturajul lui Șandor. Desi Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Ion Nicolae chiar imediat după atacul armat, acesta nu a fost de găsit. De asemenea, polițiștii brăileni au intrat la vremea respectivă în alertă, descoperind de altfel indicii care conduceau la concluzia că Nicu Braileanu avea legătură și cu unii capi ai lumii interlope brăilene. Din păcate, infractorul nu a fost găsit nici în ziua de astăzi.
De curînd a fost condamnat la 25 de ani închisoare de către Tribunalul Arad și dat în urmărire internațională prin Interpol”, scria în 1996 publicația ziaruldeiasi.ro

Brăileanu e căutat și azi

Anunțul poliției privind căutarea lui Brăileanu pentru omor se află și azi pe siteul poliției.

„Condamnare 25 ani. La data de 14.05.1993 susnumitul impreuna cu o alta persoana au patruns in locuinta partii vatamate A.S. din mun. Arad pe care l-au ucis prin impuscare, au ranit prin impuscare pe partea vatamata B.A. si a ranit prin aplicarea a trei lovituri de cutit pe C.C.. Deosebit de periculos. Semnalmente: inaltime 175 cm., corpolenta atletica, fata ovala, par saten cu calvitie frontala, sprincene curbate, gura mijlocie cu buze groase, barbia bilobata”, potrivit Poliției Române.

Ultima descriere - de la mama lui

Ultimele informații despre acest individ provin, chiar de la mama sa, care a fost citată de un ziar din Brăila, spunând cu ea crede că e mort.

Ultimele informații despre acest individ provin, chiar de la mama sa, care a fost citată de un ziar din Brăila, spunând cu ea crede că e mort.

„Tinca Ion, mama asasinului cu sânge rece, ne-a povestit că Nicolae a luat-o pe cărări greșite la 18 ani și, de la furtul de găini pâna la crimă n-a fost decât un pas: ,,A făcut zece clase, a muncit prin câteva locuri, câte o lună două, apoi s-a lăsat. A început să fure. Intra prin curțile oamenilor și luat tot ce-i pica în mâna. L-au prins și l-au băgat la închisoare. Când a ieșit, a vrut să-și facă o familie, să stea la casa lui. N-a durat mult. După un an, s-a certat cu nevasta și a plecat în lume. S-a dus la Arad, la o amantă de-a lui. Doi ani mai târziu a făcut crima”. Cu lacrimile șiroind pe obraji, femeia ne-a mărturisit că fiul ei nu a mai dat un semn de viață, de 11 ani:

,,Cred că-i mort. N-a trimis o scrisoare, n-am mai auzit nimic de el. În ultima perioadă l-am visat de multe ori, iar preotul mi-a zis că e de rău. Zicea că mai bine i-aș face slujbe de pomenire, că sigur nu mai e în viață. Dacă, totuși, trăiește, și îl va prinde Politia, nu pot spune decit atît: a făcut-o, n-are decit să plătească pentru fapta lui!”, spunea femeia la acea vreme pentru un ziar din Brăila în 2005.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te