Cine i-a dat pe mâna DNA pe angajaţii de la Nădlac II acuzaţi de fapte de corupţie

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.02.2024 - 09:57
Cine i-a dat pe mâna DNA pe angajaţii de la Nădlac II acuzaţi de fapte de corupţie - Foto: Poliţia de Frontieră
Cine i-a dat pe mâna DNA pe angajaţii de la Nădlac II acuzaţi de fapte de corupţie - Foto: Poliţia de Frontieră

Cine i-a dat pe mâna DNA pe angajaţii de la Nădlac II acuzaţi de fapte de corupţie. Ancheta procurorilor ar fi pornit chiar de la sesizările depuse de către Nicoleta Pordea.

SHARE

Cine i-a dat pe mâna DNA pe angajaţii de la Nădlac II acuzaţi de fapte de corupţie. Ancheta procurorilor ar fi pornit chiar de la sesizările depuse de către Nicoleta Pordea, directorul DRDP Timişoara.

Ancheta vizează infracţiuni de corupţie comise de angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, de la agenţiile de încasare din Vama Nădlac.

Cine i-a dat pe mâna DNA pe angajaţii de la Nădlac II acuzaţi de fapte de corupţie

Aceasta ar fi observat cum, cu nonşalanţă, subalternii ei de la agenţiile de control şi încasare de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II luau mici şpăgi, chiar sub camerele de luat vederi, în timp ce erau filmaţi.

Iniţial, sesizarea ar fi fost depusă de Pordea, la DNA Timişoara. Însă, din cauza faptului că sumele luate ca mită, de către cei de la DRDP Timişoara, erau mici, DNA a trimis dosarul pentru soluţionare, către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Pordea ar fi făcut sesizările în perioada în care procurorii DNA instrumentau dosarul în care Florea Dascălu, fost director în CNAIR, a fost arestat pentru luare de mită.

Citeşte şi: Mai mulți angajați din Vama Nădlac II, acuzați de luare de mită, CNAIR a sesizat Poliția

Imaginile ar fi fost puse la dispoziţia anchetatorilor în momentul în care Pordea ar fi fost chemată la DNA, pentru a da declaraţii, în dosarul lui Dascălu.

Foto: Poliţia de Frontieră

Procurorii arădeni au efectuat cercetări cam un an, soldate cu percheziţiile care au avut loc ieri dimineaţă, concomitent cu aducerea la audieri a 47 de angajaţi DRDP Timişoara, care lucrau la ACI Nădlac II.

Citeşte şi: Trafic intens la granița cu România: Peste 200.000 de persoane au intrat vineri în țară

Rămâne de văzut dacă procurorii vor decide să efectueze reţineri în acest dosar, dar şi dacă suspecţii vor fi prezentaţi instanţei, cu propuneri de măsuri preventive, conform aradon.ro.

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, angajaţii DRDP măsluiau cântarele, pentru ca unele camioane încărcate peste limita maximă admisă să poată intra în ţară sau ieşi din România, fără a plăti taxe suplimentare.

Totul, contra unor sume de bani, pe care le primeau de la şoferi. Punctul de trecere a frontierei Nădlac II - Csanadpalota este destinat exclusiv transportului de marfă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te