Cine este atentatorul din Palatul Parlamentului? Conspiraționist, adept al AUR și Șoșoacă

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.09.2024 - 08:06
Cine este atentatorul din Palatul Parlamentului? Conspiraționist, adept al AUR și Șoșoacă - Foto: Facebook
Cine este atentatorul din Palatul Parlamentului? Conspiraționist, adept al AUR și Șoșoacă - Foto: Facebook

Cine este atentatorul din Palatul Parlamentului? Conspiraționist, adept al AUR și Șoșoacă. Potrivit unor surse acesta se numește Nicușor Ochiana și este un simpatizant AUR, Sorin Lavric și Diana Șoșoacă.

SHARE

Un bărbat a aruncat cu benzină la intrarea în Camera Depuatților. Potrivit unor surse din Ministerul de Interne, persoana care a aruncat cu combustibil este Nicușor Ochiana. Informația a fost dată și de Marian Ceaușescu.

Citește și: VIDEO Flăcări în Parlament. O angajată a fost stropită cu benzină. Cum a fost stins incendiul?

Cine este atentatorul din Palatul Parlamentului? Conspiraționist, adept al AUR și Șoșoacă

Pe pagina acestuia de FB sunt multe postări în care sunt preluate mesaje ale lideri AUR. Spre exemplu, ultima postare preluată de Ochina este a senatorului Sorin Lavric. De asemenea, atentatorul reia postări ale polițistului Kovacs Valer pe care George Simion l-a anunțat drept ministrul de Interne în guvernul AUR.

Tot pe pagina de FB apar distribuite postări cu Diana Șoșoacă.

Pe 12 august, un reels apare pe pagina lui Ochiana cu vorbele aceluiași senator Lavric. Ochiana distribuie și postări din grupul „Îl susțin pe George Simion”.

El reia teoriile conspiraționste potrivit cărora România este sub papucul SUA și UE. De asemenea, reia teoriile conspiraționister potrivit cărora supermarketurile fură românii la cântar.

El face parte din grupul „George Simion pentru România”

Poliția îl caută

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut publice mai multe fotografii cu suspectul, solicitând sprijinul cetăţenilor.

Citește și: EXCLUSIV George Simion a trăit 9 ani cu 2.000 lei/lună, dați de un coleg din AUR. Ce făcea pentru ei

”Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, a precizat MAI, referitor la fapta pentru care este căutat.

Un incident de securitate a avut loc, marţi, la Palatul Parlamentului, după ce o persoană a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor, în Sala Constantin Brâncuşi. O angajată din interiorul Palatului a făcut un atac de panică, după ce ar fi fost stropită cu combustibil, aceasta primind îngrijiri medicale. Focul a fost stins de pompierii din clădire. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate. 

Suspectul, un bărbat care a fost surprins de camerele de supraveghere, este căutat, fiind luată în calcul varianta ca el să fi părăsit incinta. De altfel, fotografia sa a fost făcută publică, fiind solicitat sprijinul populaţiei. Jandarmeria precizează că în zona unde a avut loc incidentul accesul este liber, iar bărbatul nu a ajuns în zona de securitate din incinta clădirii, arată news.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te