Chirurgul Irinel Popescu, trimis în judecată de DNA pentru dare de mită: „O înscenare”

DE Elena Andrei | 08.12.2021 - 21:25
Medicul Irinel Popescu, după ce a fost trimis în judecată de DNA: „O înscenare”/oto: topiasi

Chirurgul Irinel Popescu susține că dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA este „o înscenare pusă la punct extrem de minuțios” de reprezentanții instituției.

SHARE

Acesta susține că nu a promis sau a dat bani pentru a obține soluții favorabile din partea organelor de urmărire penală.

Directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, medicul Irinel Popescu, a fost trimis în judecată miercuri de către DNA, care îl acuză că ar fi încercat să le dea mită 100.000 de euro procurorilor care instrumentaru dosare penale ce îl vizau.

Citește și

Dosarul furtului de alimente din creșele din Ploiești: prejudiciu de 200.000 lei, începând din 2017

Șeful ITM Ilfov, reținut de DNA în timp ce primea mită

 

„Situația de fapt prezentată mass-mediei este trunchiată, contrara realității, menită doar sa inducă in eroare opinia publica inclusiv prin titlul pompos al informării respective: „Trimitere dare de mita soluționare dosar DNA”. În realitate, dosarul ce a făcut obiectul acestui comunicat reprezintă o înscenare pusa la punct extrem de minuțios de către reprezentanții DNA, fiind relevant ca opinia publică și reprezentanții mass-media să cunoască faptul că subsemnatul NU am promis, NU am oferit si nici NU am dat vreunei persoane o suma de bani sau alte foloase, pentru a obtine solutii favorabile in dosarele aflate in instrumentarea organelor de urmărire penală”, susține medicul Irinel Popescu, într-un comunicat de presă.

DNA a anunțat printr-un comunicat de presă că l-a trimis în judecată pe chirurgul Irinel Popescu, pentru dare de mită, alături de administratorul unei firme, acuzat de complicitate la dare de mită. DNA susține că, în intervalul decembrie 2017 - februarie 2018, medicul Irinel Popescu, ajutat de cealaltă persoană trimisă în judecată în acest caz, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care instrumentau dosare în care ar fi fost vizat.Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, potrivit HotNews.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.