Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Motivul pentru care ceruse să fie eliberat

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.04.2024 - 13:08
Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare Foto: Inquam Photos / Cornel Putan - rol ilustrativ

Cătălin Cherecheș, fostul primar de la Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a cerut să fie eliberat. Instanța a respins solcitarea lui și a decis că acesta rămâne după gratii.

SHARE

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, ca neîntemeiată o contestaţie în care fostul primar Cătălin Cherecheş solicita anularea condamnării care a fost primită pentru luare de mită.

Cherecheș era condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Motivul pentru care ceruse să fie eliberat

De asemenea, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au respins o cerere a lui Cherecheş în legătură cu termenul de prescripţie în cazul infracţiunii de care este acuzat, conform Digi 24.

"În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să

 curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art. 289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material.

Citește și: DNA cere rejudecarea dosarului de mită în care e implicat Cherecheș. Riscă o nouă condamnare

În temeiul art. 432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.C., împotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016", se arată în soluţia pe scurt pronunţată de instanţa clujeană.

Cătălin Cherecheş este obligat şi la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare, scrie Agerpres.

Soluţia Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Recent, o altă instanţă - Tribunalul Bucureşti - i-a scăzut lui Cătălin Cherecheş un an de închisoare din pedeapsa de cinci ani, reprezentând perioada în care acesta a stat în arest în timpul anchetei în anul 2016, dar şi timpul petrecut într-un penitenciar din Germania, după ce a fugit din ţară.

Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate.

Citește și: Cătălin Cherecheș, extrădat din Germania unde a ascuns 1.500.000€ pentru zile negre. Cum i-a cărat?

Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, fiind adus în România în luna martie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te