Amenzi de 7 milioane de lei pentru 32.000 de firme care n-au respectat măsurile anti-COVID

DE Miruna Moldoveanu | 19.03.2021 - 11:50
Au fost aplicate sancțiuni de peste 7 milioane de lei/FOTO: Inquam Photos/George Călin

Echipe mixte au controlat, în perioada 12 martie - 18 martie, peste 32.000 de operatori economici şi au aplicat 37.292 de sancţiuni în valoare de peste 7 milioane de lei, în urma acţiunilor de verificare a modului în care au fost respectate măsurile sanitare.

SHARE

„Peste 17.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, reprezentanţi ANSVSA, ANPC, specialişti din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au gestionat peste 10.500 acţiuni punctuale de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Citește și: Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție resping superimunitatea oferită de deputați

Echipele mixte au controlat peste 32.000 de operatori economici, aproximativ 1.400 de operatori transport persoane, peste 61.000 de locaţii de interes, dintre care aproximativ 25.000 de restaurante, terase, fast food-uri.

De asemenea, au fost verificate aproape 500.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Operatorii economici au fost amendați cu peste 7 milioane de lei

"30.856 de sancţiuni, în valoare de aproape 5 milioane de lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măştii de protecţie şi nerespectarea distanţării fizice. Cele mai multe sancţiuni, peste 30.000, au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecţie", precizează MAI.

Citește și: Turcan: „Sunt salarii la stat de 50.000 de lei pe lună; o categorie profesională respectată”

De asemenea, au fost aplicate peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale agenţilor economici, instituţiilor publice sau persoanelor fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor, în cuantumul de peste 2 milioane de lei.

Angajaţii MAI au întocmit zece dosare penale, în care sunt cercetate 12 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Au fost întocmite zece dosare penale

"La linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 au fost primite 73 de apeluri, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 17 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice", mai informează MAI, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.