Alexander Adamescu, bătălie în instanță cu fostul jurist al imperiului de afaceri al tatălui

DE Alexandru Pop | 05.09.2020 - 11:04
Alexander Adamescu/FOTO: facebook.com

Aflat la Londra într-o situație juridică dificilă, Alexander Adamescu încearcă să scape de unul din cei mai de încredere oameni pe care tatăl său i-a avut în subordine, Daniel Onuțe. Acesta din urmă i-a și decis condamnarea lui Adamescu senior.

SHARE

Într-o speță de la Curtea de Apel Brașov, a cărei judecare a început în noiembrie 2019, Alexander Adamescu cere ca instanța să constate nulitatea absolută a contractului de muncă al lui Daniel Onuțe. Următorul termen din proces este luni, 7 septembrie.

În paralel, Adamescu junior urmărește și rezultatul unei plângeri penale pe care a depus-o împotriva aceluiași Daniel Onuțe. Prin aceasta, Alexander Adamescu îl acuză pe Onuțe că s-ar afla în spatele unui fals prin care urmărea să încaseze 150.000 de euro de la o firmă a familiei Adamescu, drept urmare a unei concedieri. 

În mai 2019, Bogdan Alexander Adamescu a depus o plângere penală împotriva lui Daniel Onuțe și a Elenei-Daniela Firenstain pentru tentativă de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. 

Plângerea, depusă inițial de Adamescu junior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 din București, a fost declinată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov. La 14 luni de la depunere, procurorii nu au întreprins prea multe acte procedurale, astfel încât nimeni nu a primit vreo calitate în dosar, potrivit LINX.

Există și dosare, însă, în care Bogdan Alexander Adamescu și Daniel Onuțe sunt de aceeași parte a baricadei. Într-un dosar de faliment aflat pe rolul Curții de Apel București, Adamescu și Onuțe sunt pârâți (printre alte persoane fizice și juridice) iar Histria International SA este reclamant.

Daniel Onuțe nu este un jurist oarecare care se întâmplă să fi lucrat pentru firme ale familiei Adamescu. Potrivit unei încheieri judecătorești de arestare a patru judecători care ar fi fost mituiți de Dan Adamescu, “Declaratia martorei FIRESTAIN ELENA-DANIELA confirma sustinerile martorului ONUTE DANIEL, in sensul ca numitii ADAMESCU GRIGORE DAN si ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER si-au dat acceptul, atat in vara anului 2013 cat si in luna decembrie 2013, pentru coruperea magistratilor care aveau spre solutionare dosarele de insolventa ale S.C. SIGUR INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L. si S.C. ACTIV CONSTRUCTII INDUSTRIALE S.R.L. Mai mult, martora a afirmat ca in luna decembrie 2013 s-a intalnit cu ADAMESCU DAN GRIGORE si cu ONUTE DANIEL, la sediul S.C. ASIGURARE REASIGURARE ASTRA S.A., ocazie cu care ONUTE DANIEL i-a transmis lui ADAMESCU GRIGORE DAN ca mai avea nevoie de o suma de bani, nespecificata, pentru rezolvarea <problemei> cu dosarul de insolventa.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te