Agresarea jurnaliştilor şi activistului de mediu în Bucovina: 11 persoane, audiate de polițiști

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.09.2021 - 16:58
Activistul de mediu Tiberiu Bosutar. / Foto: alba24.ro

Poliţiştii au identificat şi audiază 11 persoane implicate în agresarea jurnaliştilor şi a activistului de mediu care realizau un documentar despre ţăieri ilegale de păduri în Bucovina, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

SHARE

"Cu toate că persoanele vătămate au oferit informaţii vagi cu privire la agresori, poliţiştii, prin activităţi specifice, au identificat şi depistat deja 11 persoane implicate în eveniment, pe care le-au condus la sediul Poliţiei, în vederea audierii şi stabilirii participaţiei fiecăreia dintre acestea.

De asemenea, în lipsa plângerilor prealabile, în cursul zilei de ieri, poliţiştii s-au sesizat, din oficiu, şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere, relaţionând în acest sens şi cu unitatea de Parchet competentă", a precizat Drăgan, într-o declaraţie de presă.

Citește și: Florin Salam, în stare gravă. Cauza: stilul de viață haotic sau COVID. Anunțase că refuză vaccinarea

El a adăugat că s-a relaţionat permanent cu persoanele vătămate şi, având în vedere că au venit în Bucureşti, au fost îndrumate să se prezinte la sediul IGPR - Direcţia de Investigaţii Criminale pentru a depune plângere prealabilă, necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale.

Cele trei persoane vătămate s-au prezentat la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale

"Cele trei persoane vătămate s-au prezentat la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, astăzi, în jurul orei 14,00. În acest caz, în continuare, sunt desfăşurate activităţi procesual-penale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei. Vă asigur că Poliţia Română tratează cu maximă atenţie acest eveniment, urmând a fi luate toate măsurile legale", a spus Georgian Drăgan.

Citește și: VIDEO Balerinul Serghei Polunin promovează România în clipul „The Road to Eternity”

El a mulţumit persoanelor care se implică în activităţi de protejare a mediului, despre care a spus că sunt partenerii instituţiilor cu atribuţii pentru combaterea delictelor din domeniul silvic.

"Combaterea acestui flagel reprezintă o prioritate a Poliţiei Române, a celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu", a afirmat Drăgan.

Greenpeace România a anunţat că regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna din judeţul Suceava. Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse.

Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.