Adina Vălean la audierile din Parlament: Mi-a fost destul de greu să renunț la Parlamentul național

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 12.11.2019 - 13:04
Adina Valean/Foto: Parlamentul European

Adina Vălean, propusă de Guvernul Orban pentru funcția de comisar european, este audiată la această oră în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României. Ea a spus că își va folosi experiența în sprijinul României.

SHARE

Comisiile reunite de Afaceri Europene au început de la ora 11.00 audierea europarlamentarului PNL Adina Vălean, în prezența premierului.

"Sunt puțin emoționată de faptul că mă aflu din nou în Parlamentul României. Politica am început-o tot în Parlamentul național și mi-a fost destul de greu în 2006 să renunț la Parlamentul național. Încă din 2007 reprezint România in Parlamentul European. Am fost vicepreședinte în Parlamentul Euroepan. Toate funcțiile pe care le-am deținut am căutat să promovez inițiative legislative care să aibă relevanță atât pentru țara naostră cât și pentru europeni în general, pentru că, sigur, noi reprezentăm România, dar când mergem în Parlamentul European, reprezentăm interesele tuturor europenilor. Voi pune întreaga mea experiență în următorii cinci ani în sprijinul României. Noul program al CE este foarte ambițios și o Uniune pragmatică, dar una sustenabilă, incluzivă, a valorilor și care să facă față viitorului”, a spus Vălean în Parlament.

Adina Vălean va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în 14 noiembrie, între orele 13.00 și 16.00.

Votul în Parlamentul European pentru cei trei comisari europeni propuși de România, Ungaria și Franța și pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

Vălean are 51 de ani. Este căsătorită cu fostul lider al PNL Crin Antonescu. Ea este președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European începând cu iulie 2019, din partea Grupului Partidului Popular European (PPE) . Este membru al Parlamentului European din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -