Adina Florea în anul 2021: venituri - 7.600 €/lună, 11 terenuri și două case, 135.000 € din vânzări

DE Petre Bădică, Stelian Negrea | Actualizat: 19.07.2022 - 18:09
Adina Florea în anul 2021: venituri - 7.600 €/lună, 11 terenuri și două case, 135.000 € din vânzări / INQUAM PHOTOS

Procuroarea Adina Florea, fosta șefă a Secției Speciale, a avut un an financiar bun achiziționând sau moștenind un număr uriaș de terenuri, clădiri și încasând sume imense.

SHARE

Adina Florea este procuror în cadrul Inspecției Judiciare, de numele său fiind legate unele dintre cele mai controversate acțiuni penale împotriva unor judecători din aripa reformatoare. Domnia sa este unul din candidații preferați ai actualei conduceri a Justiției pentru funcțiile cele mai importante și râvnite. 

În data de 5 decembrie 2019, Florea a depus o cerere la CSM, de retragere a candidaturii din procedura de numire în funcția de șef al Secției speciale de anchetare a magistraților. Plenul CSM a avut, de 7 ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ (câștigat de Adina Florea), însă fără succes.

În 2018, Adina Florea a fost procurorul propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în locul Laurei Codruţa Kovesi. Ea a urcat treptele profesionale în magistratură, întâi ca procuror la Medgidia, apoi la Constanţa, fiind una din apropiatele unuia din cei nouă membri ai Curții Constituționale a României, Cristian Deliorga.  Actualmente activează ca inspector judiciar în cadrul secției pentru procurori a SIIJ și figurează și ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 

Citește și: EXCLUSIV Ilegalitate: CSM a protejat-o pe Adina Florea secretizându-i declarațiile de avere

Adina Florea și-a depus declarația de avere zilele trecute. Ea susține că majoritatea terenurilor le-ar fi moștenit dar nu menționează explicit de la cine anume. 

Tatăl său, Dumitru Florea a fost consilier județean din partea PSD Constanța și a avut șase mandate, decedând la începutul acestui an. În ultima sa declarație de avere nu menționează niciun teren sau imobil. Soția sa are o pensie de 900 lei/lună. 

Într-un mod inexplicabil, Dumitru Florea își menționează toate terenurile agricole de zeci de hectare în declarațiile din anii anteriori însă acestea dispar brusc din ultima sa declarație de avere. 

Adina Florea nu a răspuns întrebărilor Newsweek România referitoare la sursa oficială a moștenirilor care-i apar în ultima sa declarație de avere, ce legături are cu cei cărora le-a vândut o parte din terenurile și activele moștenite și cum apreciază veniturile sale de procuror în anul anterior având în vedere că a raportat nu mai puțin de 8 surse de venit numai din poziția de procuror fără să punem la socoteală tranzacțiile făcute cu terenurile moștenite. 


Ea menționează că a dobândit terenuri:

- intravilan de 770 mp cumpărat,
- intravilan 830 mp moștenire,
- agricol 8.000 mp pătrați,
- agricol 5.000 mp moștenit,
- agroicol 3.000 mp moștenit
- agroicol 6,5 hectare moștenit
- intravilan 243 mp donație
- agroicol 7.000 mp moștenit
- agroicol 3.000 mp moștenit
- agroicol 3.000 mp moștenit
- agroicol 3.000 mp moștenit.

A mai moștenit un spațiu comercial, a cumpărat o casă.


Anul trecut a vândut 4 terenuri agricole, un autoturism, un teren intravilan și un spațiu comercial în valoare de 135.000 de euro.


Adina Florea a avut opt venituri în anul 2021, în valoare de 458.330 de lei, adică 7.600 euro pe lună.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te