Voiculescu, pe mână cu propaganda rusă, toate tunurile pe noul ambasador american

DE Newsweek România | Actualizat: 07.07.2020 - 18:58
Adrian Zuckerman la Cotroceni/FOTO: ro.usembassy.gov

Venirea lui Adrian Zuckerman, înlocuitorul lui Hans Klemm la șefia Ambasadei SUA la București, a declanșat un tir înverșunat al unor publicații românești apropiate atât de Kremlin, cât și de moguli penali precum Dan Voiculescu.

SHARE

Zuckerman și-a preluat postul de la București în a doua jumătate a lunii decembrie 2019. În scurt timp, ambasadorul american a bifat puncte esențiale pe agenda sa: Cotroceni, MAE, Ministerul Justiției, Palatul Victoria. Discursurile sale publice nu au lăsat loc nici unei îndoieli: nici o schimbare de atitudine a SUA față de corupția de la București, nici un pas înapoi, o politică la fel de dură ca cea pusă pe tapet de antecesorul Hans Klemm.

Reacțiile nu au întârziat să apară, conform unui raport al Asociației Inițiativa Jurnaliștilor de Investigație. Astfel, încă dinainte ca Zuckerman să apară la București, Lumea Justiției s-a încălzit cu Hans Klemm, într-un articol (intitulat "Na șapca, ia decorația") provocat de decorarea ambasadorului american de către Klaus Iohannis cu Steaua României. Iată doar un mic fragment din articolul LJ: "Scandalos, nu altceva! Toxicul ambasador al SUA la Bucuresti Hans Klemm, protectorul Sistemului odios care a condus tara cu teroarea catuselor si a procurorilor abuzivi din DNA, a primit cel mai vechi ordin national. Iar cel care i l-a conferit a fost presedintele Romaniei Klaus Iohannis.

Dupa ce a primit o sapca de la liderul american Donald Trump, presedintele Iohannis s-a gandit sa faca la randul sau un cadou de bun ramas unui oficial al SUA, in speta stapanul Romaniei din ultimii ani, ambasadorul Hans Klemm, care slava Domnului isi incheie mandatul. Astfel, in timpul unei ceremonii de marti, 10 decembrie 2019, Klaus Iohannis i-a acordat lui Klemm Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Mare Curce. Oficial, decoratia ar avea la baza implicarea personala a <Excelentei Sale> Hans Klemm in dezvoltarea relatiilor dintre SUA si Romania."

Două săptămâni mai târziu, Sputnik continua misiunea sfântă a LJ și-l ataca pe Adrian Zuckerman într-un articol cu titlul "Noul ambasador SUA, declarație șocantă! Vrea refacerea <Statului paralel>?!". Citat din articol: "Cu alte cuvinte, putem deduce că ambasadorul SUA a dat oficial binecuvântarea <refacerii> sistemului cunoscut în presă drept <statul paralel>?

Această suspiciune este susținută și de absența oricărei referiri la abuzurile și ilegalitățile constatate de Justiție și Curtea Constituțională, comise de unii procurori sub acoperirea conducerii Ministerului Public (în perioada decorată de Ambasadă) – fenomen cu totul desprins de ideea de Justiție!

Oare Adrian Zuckerman nu a auzit de acest fenomen care a îngrozit România și a generat o stare de tensiune la nivel național?"

Cu două zile înainte de finalul lui 2019, pe 29 decembrie, Lumea Justiției a recidivat, în tandem cu Național. Prima publicație a scris despre cum "Slugile UE vor în lanțuri magistrații cinstiți", un articol despre "Judecatoarele CSM Gabriela Baltag si Evelina Oprina" care "dejoaca atentatul la suveranitatea nationala pentru desfiintarea SIIJ: <Cum oare sa te fundamentezi intr-o decizie de tara atat de importanta tu, Guvern, pe documente in care adevarul este pe jumatate spus, cand dezinformarea este maxima, cand necunoasterea si lipsa de informare corecta a cetatenilor sunt folosite deliberat si manipulatoriu in scopuri electorale si antinationale?>"

În aceeași zi, Național a ales aceeași temă, dar cu un titlu mult mai plastic: "Justiție cu pupături pe dosul Europei".

➜ PE URMELE FAKE NEWS este o campanie despre propaganda prorusă și antioccidentală din România. Cum funcționează,cine și de ce o răspândește, cum poate fi demontată și prevenită. Un proiect realizat de echipa Newsweek România și susținutde Asociația Inițiativa Jurnaliștilor de Investigație (AIJI).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te