Urmează episodul 6 din serialul de investigații PROFITORII CORONACRIZEI

DE Alexandru Pop | 10.04.2020 - 12:48
La pescuit de contracte/FOTO: facebook.com

De-a lungul timpului, Codrin B. (47 de ani) a făcut milioane și milioane de euro cu firmele sale de comerț cu produse și echipamente medicale. Pandemia l-a ajutat să facă și mai mulți.

SHARE

În jurul său s-a perpetuat mult timp o legendă care l-a asociat cu serviciile de informații. De fapt, o aparentă rudenie cu un fost ofițer de informații militare nu se bazează decât o coincidență de nume.

________

Acesta este al șaselea episod al serialului PROFITORII CORONACRIZEI al Newsweek România

În primul episod, am scris despre cum, deși până în 2019 activând fără succes în domeniul construcției de piscine, societatea Nicoletei Elena Diaconescu a încasat 1,1 milioane de lei de la mai multe spitale din toată țara.

Despre Diaconescu, presa a dezvăluit că a trecut de la angajarea de fete pentru videochat la contracte publice de zeci de milioane de euro în sectorul păstorit în trecut de fostul edil Marian Vanghelie.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI I

În al doilea episod, a fost vorba despre Echo International Industry SRL București, companie cu unic asociat în chinezul Chen Lidong. În perioada martie - aprilie 2020, zece zile din perioada stării de urgență, firma a luat opt contracte, în total 435.000 lei. Numele lui Lidong a apărut, în 2015, într-o anchetă răsunătoare a Direcției Naționale Anticorupție.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI II

În al treilea episod, am arătat cum NHB Berteea EOOD Ruse Sucursala București a încheiat, în perioada 15 martie - 1 aprilie, peste 170 de contracte pentru a furniza măști, ochelari și costume de protecție. 5,5 milioane lei au intrat în conturile soților Magda și Claudiu Petre. Care soți, anterior, prin această societate, verificau hidranți, deszăpezeau și ofereau servicii de consultanță pentru modernizarea de drumuri.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI III

Al patrulea episod a arătat cum patru milioane de lei a primit din contracte publice pentru materiale anti-coronavirus o firmă din București. La mijloc, însă, stau conflicte de interese solide. În trecut, numele firmei a fost implicat în scandaluri uriașe, Agenția Națională de Integritate descoperind că tatăl patronului, tată care era șef de instituție de stat, a semnat contracte de sute de mii de lei cu societatea fiului.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI IV

În al cincilea episod, am văzut cum, pentru o societate cu sediul în Voluntari, pandemia a venit mănușă de vreme ce obiectul de activitate principal al firmei era comerțul cu materiale de protecție. Inedit la această societate este faptul că unic asociat și administrator este o femeie în vârstă de 83 de ani.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI V

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te