Rețeaua de italieni penali a lui „Mitralieră“ Rădulescu

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 30.11.2019 - 20:56
Cătălin Rădulescu - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

O grupare de peninsulari s-a conectat la bani publici în România prin intermediul deputatului PSD.

SHARE

O latură necunoscută a controversatului deputat PSD Cătălin Rădulescu, alintat „Mitralieră“, este că, de-a lungul timpului, parlamentarul social-democrat, fratele, sora și soția sa au devenit asociați în mai multe firme cu italieni dubioși care au ajuns în ziarele din Cizmă ca penali: acuzați, arestați sau condamnați.

Pentru traseul lui „Mitralieră“ (sau „Berlusconi“, cum i se mai spune lui Rădulescu), nu ar fi o surpriză: el însuși, dar și sora sa, au fost condamnați penal în trecut.

Multe dintre inițiativele româno-italiene în care apare familia Rădulescu au murit în fașă, dar în câteva situații acestea au dat roade, ducând la semnarea unor contracte cu instituții publice, de exemplu, Regia Autonomă pentru Tehnologii Nucleare cu sediul în Pitești, fieful lui Rădulescu.

Societate de interes strategic, Regia a semnat un contract de 500.000 de euro pe an cu un penal de-al lui Rădulescu, aceasta la opt zile după ce firma italianului a fost înființată.

La rețeaua italienilor a fost conectat un alt politician român notoriu, fost ministru al Sănătății, administrator fiind proaspătul șef demis al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Întâmplător sau nu, tot de domeniul sănătății se leagă un alt mare proiect al unuia dintre italieni, cel mai apropiat de Rădulescu dintre toți: crearea unui sistem privat de urgență, concurent al SMURD.

Deputatul PSD recunoaște că și el este interesat de această afacere, negociind cu „un prinț“ ce deține un astfel de sistem în Italia.   

Gruparea lui Rădulescu are conexiuni și cu o grupare de italieni asociați cu temuta ‘Ndrangheta, organizație mafiotă considerată ca fiind cea mai extinsă și periculoasă dintre organizațiile criminale din Peninsulă azi.

Despre aceasta din urmă, Newsweek România a scris recent și a dezvăluit că a beneficiat, în ultimii ani, de contracte publice de zeci de milioane de euro în România. Deputatul PSD, însă, a negat orice fel de legătură cu aceștia din urmă.

 

Citește toate dezvăluirile despre rețeaua lui Cătălin Rădulescu

 

Paolo Gianlorenzo, jurnalistul-afacerist

Luigi Vespignani, condamnat pentru o clădire care a omorât un om

Mancuso și Moscherini, corupție și fraudă cu fonduri europene

Condamnările și scandalurile din familia Rădulescu

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.