Rețeaua de italieni penali a lui „Mitralieră“ Rădulescu

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 21.12.2019 - 17:21
Cătălin Rădulescu - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

O grupare de peninsulari s-a conectat la bani publici în România prin intermediul deputatului PSD.

SHARE

O latură necunoscută a controversatului deputat PSD Cătălin Rădulescu, alintat „Mitralieră“, este că, de-a lungul timpului, parlamentarul social-democrat, fratele, sora și soția sa au devenit asociați în mai multe firme cu italieni dubioși care au ajuns în ziarele din Cizmă ca penali: acuzați, arestați sau condamnați.

Pentru traseul lui „Mitralieră“ (sau „Berlusconi“, cum i se mai spune lui Rădulescu), nu ar fi o surpriză: el însuși, dar și sora sa, au fost condamnați penal în trecut.

Multe dintre inițiativele româno-italiene în care apare familia Rădulescu au murit în fașă, dar în câteva situații acestea au dat roade, ducând la semnarea unor contracte cu instituții publice, de exemplu, Regia Autonomă pentru Tehnologii Nucleare cu sediul în Pitești, fieful lui Rădulescu.

Societate de interes strategic, Regia a semnat un contract de 500.000 de euro pe an cu un penal de-al lui Rădulescu, aceasta la opt zile după ce firma italianului a fost înființată.

La rețeaua italienilor a fost conectat un alt politician român notoriu, fost ministru al Sănătății, administrator fiind proaspătul șef demis al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Întâmplător sau nu, tot de domeniul sănătății se leagă un alt mare proiect al unuia dintre italieni, cel mai apropiat de Rădulescu dintre toți: crearea unui sistem privat de urgență, concurent al SMURD.

Deputatul PSD recunoaște că și el este interesat de această afacere, negociind cu „un prinț“ ce deține un astfel de sistem în Italia.   

Gruparea lui Rădulescu are conexiuni și cu o grupare de italieni asociați cu temuta ‘Ndrangheta, organizație mafiotă considerată ca fiind cea mai extinsă și periculoasă dintre organizațiile criminale din Peninsulă azi.

Despre aceasta din urmă, Newsweek România a scris recent și a dezvăluit că a beneficiat, în ultimii ani, de contracte publice de zeci de milioane de euro în România. Deputatul PSD, însă, a negat orice fel de legătură cu aceștia din urmă.

 

DREPT LA REPLICĂ

Pe 18 decembrie a.c., prin avocat, Cătălin Rădulescu a trimis redacției Newsweek România un drept la replică din care redăm mai jos câteva pasaje cu precizarea că parlamentarul PSD nu neagă nici un fapt din cuprinsul articolului, ci este doar nemulțumit de ceea ce numește "sugestii".

"Nu fac parte, nici eu, nici sora si fratele meu, din nicio retea de criminalitate organizata, care sa actioneze pe teritoriul Romaniei sau a altui stat, ca atare, resping si dezavuez orice referire, sugestie sau orice fel de formulare cu privire la mine sau la membrii familiei mele intr-un asemenea context, cu atat mai mult un titlu al unei succesiuni de articole care sugereaza implicarea sau afilierea mea sau a membrilor familiei mele in/cu o „retea de italieni penali”. Nu am fost niciodata cercetat sau condamnat pentru infractiunea de constituire, sprijinre sau aderare la un grup infractional organizat sau pentru apartenenta niciunui grup in afara legii;

Resping si dezavuez orice referire, sugestie sau orice alta formulare cu privire la mine sau la membrii familiei mele, de natura a sugera insusirea, sub orice forma, intr-o maniera ilicita, de fonduri publice sau private. De aceea, resping afirmatia „Apoi au luat bani publici de la statul roman”, expusa pe coperta publicatiei NEWSWEEK din data de 29.11.2019, care doreste sa sugereze un asemenea fapt nereal. Precizez ca afacerile pe care societatile comerciale apartinand, total sau in parte membrilor familiei mele actuale sau anterioare, sunt si au fost licite. Exemplificativ, arat ca, orice unitate medicala (cabinet medical, clinica sau spital) din Romania are contract si deconteaza servicii medicale la Casele de Asigurari de Sanatate, unele activitati fiind suportate de catre Stat. A insinua ca un asemenea procedeu depaseste cadrul legal denota rea-credinta si dorinta de manipulare, de natura a afecta onoarea, demnitatea si dreptul la propria imagine in ceea ce ma priveste sau priveste membrii familiei mele".

 

Paolo Gianlorenzo, jurnalistul-afacerist

Luigi Vespignani, condamnat pentru o clădire care a omorât un om

Mancuso și Moscherini, corupție și fraudă cu fonduri europene

Condamnările și scandalurile din familia Rădulescu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te