Propunerea PSD la șefia Portului Constanța, un client al tabloidelor, cu Rolls Royce de 400.000 euro

DE Stelian Negrea | Actualizat: 30.03.2022 - 19:41
Florin Vizan, surprins de paparazzi într-un club de fițe din Mamaia Foto: cancan.ro
Florin Vizan, la volanul unui Rolls Royce de 400.000 euro Foto: constantareala.ro

Deși Administrația Porturilor Constanța are din 2020 o conducere profesionistă – director general este un fost comandant de navă, cu o experiență de 15 ani în management maritim și portuar – liderii PSD vor să-și instaleze un om de încredere din echipa lui Felix Stroe.

SHARE

Pretextul schimbării a fost sugerat de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe o rețea de socializare, după o vizită făcută ieri în Portul Constanța, împreună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

"Pentru dezvoltarea infrastructurii românești avem nevoie de manageri performanți la toate nivelurile! În scurt timp, conducerea companiilor din coordonarea/subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii va fi evaluată profesionist!", a scris Grindeanu.

Anunțul vine la două ore după o altă postare, în care ministrul transporturilor aprecia despre Portul Constanța că "ani de zile nu a fost folosit la adevărata sa capacitate, iar optimizarea este necesară atât cu privire la zona navală, cât și la partea feroviară".

Newsweek România a aflat însă ce "manager performant" vor social-democrații să aducă la conducerea Portului Constanța. Potrivit surselor noastre, este vorba de un obscur afacerist local, Florin Vizan, susținut de organizația locală a partidului, condusă de senatorul Felix Stroe, fost ministru al transporturilor în epoca Dragnea.

Legături cu mafia portului, achitată în justiție

Legătura lui Vizan cu Administrația Porturilor Constanța începe pe vremea directorului Mircea Banias, al cărui consilier a fost. Ales parlamentar pe listele PDL, Banias a trecut apoi la Partidul Conservator al lui Voiculescu, iar astăzi este deputat PNL. În 2012, el a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție sub acuzația că a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care controla importurile și exporturile din Portul Constanța, dar ulterior a fost achitat de instanță.

Vizan a fost apropiat și de Dan Radu Rușanu, alt lider liberal acuzat de fapte de corupție, dar exonerat în cele din urmă de justiție.

Afaceristul constănțean propus acum în conducerea Portului Constanța are acțiuni în mai multe firme cu obiecte de activitate dintre cele mai diverse: Eco Concept Expert SRL, Zeus Construct SRL, Nova Premium Gaz SRL, Lotus Camping SRL, Nova Management SRL, Zeus Service SRL. Pe plan local, el este cunoscut doar pentru o investiție imobiliară controversată, un bloc de cinci etaje în zona Mamaia Nord-Năvodari.

Portret de milionar: petreceri și mașini de fițe

În 2020, Vizan a candidat pe listele PSD, fără succes, pentru un post de consilier județean. Potrivit declarației de avere depuse cu acea ocazie, el deținea cinci terenuri, dintre care zece hectare în Corbu și aproape un hectar în Constanța. De asemenea, avea nu mai puțin de zece imobile, dintre care șapte spații comerciale în București și Mamaia.

Afaceristul mai declara că și-a împrumutat propriile firme cu aproape trei milioane de lei, că a donat peste un milion de lei unor persoane fizice și că a încasat un salariu de director de numai 25.267 lei și venituri din chirii de 118.603 lei.

Vizan s-a făcut remarcat între timp prin câteva apariții foto în presa tabloidă. În 2018 era filmat de paparazzi de la Cancan petrecând în clubul Nuba din Mamaia. Iar în 2020 o publicație din Constanța l-a surprins la volanul unui autoturism Rolls Royce Wraith, în valoare de 400.000 de euro. Autoturism care, desigur, nu apărea în declarația de avere depusă cu ocazia alegerilor locale din același an, când candida pe lista "social-democrată".

Grindeanu: "Nu am auzit acest nume"

Întrebat de Newsweek România, ministrul transporturilor ne-a declarat că nu are cunoștință de persoana propusă la conducerea Portului Constanța de organizația locală a partidului: "Nu am auzit acest nume (Florin Vizan - n.r.) și nu mi s-a făcut de către nimeni această propunere de numire".

Nici Florin Vizan și nici Felix Stroe nu au dorit să răspundă întrebărilor Newsweek România privind această propunere, nici dacă și ce afaceri au derulat în Portul Constanța și respectiv care au fost sumele cu care cel dintâi a contribuit la partid cu ocazia ultimelor alegeri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te