Murad renunță la un proces de 8 ani, pentru apartamente de lux construite ilegal (Info Sud-Est)

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.07.2020 - 15:24
În imagine, locul unde era bufetul lui Murad, iar în spate se vede complexul de lux al lui Cârstocea. Sursa: Info Sud-Est

Afaceristul Mohammad Murad a renunțat la un proces de opt ani, pe care îl câștigase, prin care a demonstrat că un bloc de lux a fost construit ilegal în Mamaia, în schimbul a patru apartamente de lux chiar în acel complex, scrie Info Sud-Est.

SHARE

În 2009, Florin Cârstocea, un afacerist din Constanța, cu o avere estimată la 40 milioane de euro, a primit o autorizație de construire care îi permitea să ridice un complex rezidențial pe plaja din Mamaia, lângă un teren al lui Mohammad Murad. 

Murad l-a dat în judecată, cerând dărâmarea clădirii, a avut câștig de cauză, după opt ani și apoi a renunțat la proces. Prețul înțelegerii: afaceristul libanez a primit un etaj întreg în complexul de lux, în schimbul unui bufet abandonat pe care îl avea în apropiere.

Din toată afacerea, cei mai șifonați au ieșit Decebal Făgădău și Radu Mazăre care sunt urmăriți penal de DNA pentru că au emis o nouă autorizație de construire pentru complexul lui Cârstocea, după ce judecătorii stabiliseră, printr-o decizie definitivă, anularea primei autorizații și interzicerea oricărei construcții definitive pe acel teren, conform unei investigații a Info Sud-Est

Prin procura depusă la dosar, Murad anunța și că renunță la ruinele fostului Bufet Internațional pe care îl avea Perla Majestic în apropierea clădirii RHC City Crown și că, în schimb, va primi patru apartamente în complexul rezidențial construit de Cârstocea, după cum urmează:

-Un apartament cu balcon, de 35,46 mp;
-Un apartament cu trei camere și balcon, de 109,44 mp;
-Un apartament cu trei camere și trei balcoane, de 135,62 mp;
-Un apartament cu 3 camere și două balcoane, de 118,35 mp.

Orientativ, apartamentele din ansamblul rezidențial ”Caelia”, cel lipit de complexul RHC City Crown al lui Florin Cârstocea, s-au vândut cu prețuri cuprinse între 200.000 și 500.000 de euro, după cum relata presa în momentul inaugurării, când multe dintre apartamente erau deja vândute.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.