Ginerele și fiica lui Mircia Muntean, salarii de sute de mii de lei de la companiile PMB

DE Alexandru Pop | 09.10.2020 - 16:57
Mircia Muntean și fiica/FOTO: facebook.com

Compania Municipală Consolidări, condusă de Adrian Corbu (ginerele lui Mircia Muntean), a cumpărat oțel pentru construcții în valoare de 8,22 milioane lei, prin negociere direct cu un singur ofertant, cu câteva zile înainte de alegerile locale.

SHARE

Contractul a fost făcut pubic după ce Gabriela Firea Pandele a pierdut alegerile pentru funcția de primar general al Bucureștiului.

Adrian Corbu este vecin cu cuplul Firea – Pandele, dar și ginerele lui Mircia Muntean, fostul primar liberal al Devei. Soția sa, Paula Corbu, este angajată ca jurist la Compania Muncipală Parcuri și Grădini, dar a candidat la funcția de primar al Devei și consilier județean în Hunedoara din partea Partidului României Europene.

Contract prin negociere directă

Pe 30 septembrie, la trei zile după alegerile locale, Compania Municipală Consolidări a anunțat că a cumpărat oțel pentru construcții în valoare de 8,22 milioane lei de la firma Ge.Con Prod Com Serv, din București. Din anunțul publicat în Sistemul de Achiziții Publice (SEAP) aflăm că modalitatea de atribuire a contractului a fost „negociere fără publicare prealabilă”, cu un singur ofertant. Contractul a fost semnat pe 21 septembrie 2020 și trimis spre publicare în SEAP pe 28 septembrie 2020. Adică la o zi după alegerile locale din 27 septembrie 2020, alegeri pierdute de Gabriela Firea Pandele, candidatul PSD.

Firma căreia i s-a atribuit contractul, Ge.Con Prod Com Serv, este patronată de un anume Cristian Virgil Burtan, din Turnu Măgurele, județul Teleorman. Obiectul de activitate al firmei este comerțul cu ridicata a metalelor și minereurilor metalice. Punctul de lucru al firmei este în localitatea ilfoveană Popești Leordeni, nr. 181.

Cine este Adrian Corbu?

Compania Municipală Consolidări face parte din lotul de 22 de companii municipale înființate ilegal de Primăria Municipiului București, La conducerea acestei companii a fost numit Adrian Corbu, propus la șefia companiei de primarul de atunci Gabriela Firea. În anul 2017, tot edilul Gabrilea Firea l-a propus și numit în funcțiile de membru în Consiliul de Administrație (CA) al Companiei Municipale de Iluminat Public și al Companiei Municipale Medicală București SA. Adrian Corbu este vecin cu cuplul Firea – Pandele, dar și ginerele lui Mircia Muntean, fostul primar liberal al Devei.

În anul 2019, Adrian Corbu a încasat salariu pentru cinci funcții. De la Compania Municipală de Iluminat Public a încasat 27.630 lei pentru funcția de administrator și 51.414 lei pentru cea de director general. De la Compania Medicală a încasat 36.198 lei pentru funcția de administrator. Compania Municipală Consolidări i-a plătit un salariu de 74.346 lei pentru funcția de director general, plus 3.000 lei pentru cea de administrator. În total: 192.588 lei.

De numele lui Adrian Corbu este legată controversata afacere cu iluminatul festiv al Bucureștiului. Pe 20 decembrie 2018, compania condusă de Corbu a atribuit un contract de 6,1 milioane lei pentru livrarea produselor de iluminat festiv cu tehnologie LED. Contractul a fost atribuit, întâmplător sau nu, companiei MK Ilumination SRL din Deva, orașul de sufletul al socrului său. Contractul a fost contrasemnat de Dan Manolache, directorul Direcției Achiziții. În aceea perioadă, întâmplător sau nu, soția lui Adrian Corbu și fiica lui Mircia Muntean, Paula, își lăuda soțul pe Facebook pentru contractul semnat cu firma din Deva.

Paula Corbu, candidată la Primăria Deva

Paula Corbu este soția lui Adrian Corbu și fiica lui Mircia Muntean, fostul primar liberal al Devei. La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Paula Corbu a candidat pentru funcțiile de primar al Devei și consilier județean în județului Hunedoara din partea Partidului României Europene. În Deva s-a clasat pe locul secund, cu 4.067 de voturi, adică 19,77%. Conform declarației sale de avere, ea a fost angajată drept consilier juridic la Compania Municipală Parcuri și Grădini, de unde a încasat un salariu de 61.318 lei.

Familia Corbu: datorii de peste 1.000.000 lei

Familia Corbu deține două vile de 123,65 mp fiecare în localitatea ilfoveană Voluntari, condusă de edilul Florentin Pandele. Împreună, dețin bijuterii și tablouri în valoare de 19.000 euro. Într-o casetă de valori de la Banca Transilvania, Adrian Corbu a depus 83.200 euro, 23.300 USD și 100.000 lei. Prin conturile familiei se mai află ]n jur de 40.000 lei. În urma botezului copilului lor, au primit cadouri de 23.300 USD, 41.800 euro și 69.400 lei.

Dar au și datorii pe măsură. La ING trebuie să returneze 540.000 lei, la Credit Agricole în jur de 410.000 lei, 32.000 euro unei persoane fizice, dar și alți 47.000 lei către Total Leasing IFN și Banca Transilvania.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te