FOTO EXCLUSIV Urmărit internațional, afaceristul Dragoș Săvulescu se ascunde pe o plajă din Sardinia

DE Petru Zoltan | Actualizat: 13.08.2020 - 21:12
Dragoș Săvulescu, urmărit general, la plajă în Italia/FOTO: NWR

Controversatul afaceristul Dragoș Săvulescu, condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, petrece liniștit pe plaja Liscia Ruja, din insula italiană Sardinia. Poliția Română l-a dat în urmărire internațională.

SHARE

Newsweek România publică în exclusivitate primele fotografii cu fugarul Dragoș Săvulescu, care își butonează telefonul pe plaja Liscia Ruja, aflată la Marea Tireniană, parte a Mării Mediterane.

Săvulescu s-a predat la Napoli

Fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo Bucureși, Dragoș Săvulescu a fost dat în urmărire internațională în data de 9 februarie 2019.

În acea zi, polițiștii au fost solicitați să pună în aplicare un mandat de executare a pedepsei emis cu două zile înainte de Curtea de Apel București pe numele lui Dragoș Săvulescu. Conform sentinței, Săvulescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța. În același dosar, au fost condamnați fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, la 9 ani de închisoare cu executare, Nicușor Constantinescu, la 5 ani de închisoare, iar fostul acționar FC Dinamo Cristian Borcea, la 5 ani de închisoare.

Decizia Curții de Apel București a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

La începutul acestui an, pe 13 ianuarie, Dragoș Săvulescu s-a predat la o secție de poliție din Napoli. Autoritățile italiene au informat Poliția Română, care la rândul ei a informat Curtea de Apel București. Ulterior magistrații italieni l-au pus în libertate.

Ministerul Justiției așteaptă o adresă

Ministerul Justiției a anunțat pe 12 iunie 2020 că procedura aducerii în ţară a omului de afaceri Dragoş Săvulescu este una judiciară iar intervenţia ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistenţă a autorităţilor judiciare emitente şi de executare a mandatului european de arestare.

„Împotriva numitului a fost emis, de către Curtea de Apel Bucureşti, un mandat european de arestare care a fost transmis autorităţilor competente italiene. La începutul acestui an, Ministerul Justiţiei a luat cunoştinţă de faptul că dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Napoli, întrucât această instanţă a transmis şi MJ, spre informare, copia corespondenţei adresată instanţei române”, precizează Ministerul Justiţie într-un comunicat transmis agenției de presă Agerpres.

Ministerul Justiţiei a mai transmis că, în aceste condiţii, procedura este una judiciară, iar intervenţia ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistenţă a autorităţilor judiciare emitente şi de executare a mandatului european de arestare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te