Finul ministrului Alexe, post de 2.000 de euro pe lună la ANCOM, după un concurs dubios

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 04.03.2020 - 10:29
Ministrul Alexe (dreapta) și finul/FOTO: reporteris.ro

La puțin timp după ce partidul său a ajuns la guvernare, liberalul ieșean Sorin Afloarei a dat lovitura: a câștigat un concurs pentru un post de economist la ANCOM Iași. Derularea concursului ridică suspiciuni: după proba scrisă, Afloarei era pe locul 2.

SHARE

Ierarhia, însă, a fost schimbată la interviu. „Strigător la cer cum s-au comportat, nu mai vreau să aud vreodată de ANCOM”, a declarat concurenta ieșită pe locul 2 la examen, pentru reporteris.ro.

Concurent: „Un interviu extrem de părtinitor”

În urmă cu o lună, Sorin Afloarei a câștigat concursul de expert în cadrul Biroului Economic din cadrul Serviciului Economic și Administrativ al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) Iași. Este una dintre instituțiile de stat cu cele mai mari venituri, media fiind de 2.200 de euro net.

La concurs s-au înscris șapte persoane, condițiile fiind studiile economice, un an de experiență în domeniu și cunoștințe operare PC (Microsoft Office: Word, Excel), precum și navigare internet.

După proba scrisă, pe primul loc s-a clasat Irina Bertea Hanganu (95 de puncte), urmată de Afloarei (90 de puncte). La interviu, clasamentul s-a schimbat pentru că Afloarei a primit 96 de puncte, iar Bertea Hanganu doar 71,67 puncte.

„Am dat examene foarte grele ca să ajung în Corpul Experților Contabili, iar aici m-au declasat și au schimbat ierarhia după un interviu extrem de părtinitor. (....)

Cum să pic un concurs de economist la ANCOM după ce-am luat 95 de puncte la scris? Am fost testată de nenumărate ori pe cunoștințele cerute în examen, cum să iau, la interviu, mai puțin decât acest tânăr care n-a profesat în viața lui? A fost o înșelăciune, la interviu au pus un reportofon pe masă, au spus că înregistrează, dar nici nu știu dacă mergea”, a declarat Bertea Hanganu.

O altă participantă la concurs a afirmat: „Comisia de concurs a intimidat candidații. Nu știm cum s-a desfășurat interviul lui Sorin Afloarei, dar în cazul nostru ni se repeta mereu dacă atât am avut de spus pe subiect, dându-se impresia că am răspuns incomplet”.

„Știam din momentul în care l-am văzut printre înscriși că este principalul favorit. La scris părea relaxat și nici n-a fost interesat de punctajul pe care l-a obținut. Nu era deloc în starea de examen”, a povestit un alt concurent.

Lucra la cabinetul nașului

„La concursul pentru ocuparea postului respectiv s-au depus șapte dosare, prezentându-se la concurs șase dintre persoanele înscrise. În urma cumulării punctajului obținut la proba scrisă şi interviu, dl. Afloarei a avut cel mai mare punctaj.

Precizăm că ANCOM nu a primit contestații la niciuna dintre probele procesului de angajare desfășurat la Iași, candidaţii având dreptul de a solicita reevaluarea prestaţiilor la proba scrisă şi la interviu în termen de cel mult 1 zi lucrătoare de la data publicării rezultatelor pe pagina de internet a ANCOM”, a fost reacția Biroului de Presă al ANCOM București.

Afloarei a închis telefonul când a fost întrebat despre derularea concursului.

Înainte de a se angaja la ANCOM, el lucra la cabinetul parlamentar al nașului său de cununie, șef pe linie de partid, actualul ministru PNL Costel Alexe.

Declarația de avere semnată de Afloarei în iunie 2019, în calitate de consilier județean, arăta că la cabinetul lui Alexe încasa circa 1.100 de lei lunar.

Conform reporteris.ro, la ANCOM va avea un venit care se va apropia de 2.000 de euro net lunar.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te