EXCLUSIV Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, amenzi de 1.000.000 de lei de la Garda de Mediu

DE Petru Zoltan | Actualizat: 13.08.2021 - 10:35
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, amenzi de 1.000.000 de lei de la Garda de Mediu/FOTO: Facebook/Robert Negoiță

Poluarea, depozitarea ilegală a gunoaielor și abuzurile merg mână în mână la Primăria Sectorului 3, a pesedistului Robert Negoiță, chiar dacă instituția a fost sancționată cu amenzi în valoare de 1.000.000 lei de Garda Națională de Mediu numai în prima jumătate a acestui an.

SHARE

Realizarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului nu este punctul forte al subalternilor lui Robert Negoiță de la Sectorul 3. În anul 2020, primăria a fost amendată cu 7.500 lei pentru că nu a realizat măsurile prevăzute în plan. După un an, funcționarii nu s-au conformat, motiv pentru care fost amendați din nou de Garda Națională de Mediu, tot cu 7.500 lei.

Lucrări fără auorizație

Garda Națională de Mediu, condusă de Octavian Berceanu, a mai dat o amendă de 50.000 lei administrației locale pe motiv că dezvoltă un proiect fără acord de mediu. Se întâmpla în iunie 2021. O lună mai târziu, exact pentru același motiv, Primăria Sectorului 3 a mai primit o amendă, tot de 50.000 lei. În total 100.000 lei, bani cu care Negoiță putea amenaja câteva zeci de locuri de parcare, de exemplu.

Citește și: EXCLUSIV MApN admite: Eșec al Forțelor Aeriene, care nu au detectat avionul AN-2 ucrainean ilegal

Primarul Robert Negoiță este obișnuit să demareze lucrări fără a obține autorizațiile necesare. Recent, firma Algorithm Residential S3 a efectuat lucrări fără autorizație de construcție pe un teren al Ministerului Culturii. Lucrările au dus la moarte a doi muncitori de pe șantierul ilegal.

Gunoaie depozitate în spații neautorizate

Direcția Generală de Salubrizare Sector 3, cea care se ocupă de gestionarea gunoiului din sector, a primit două amenzi (de 30.000 lei, respectiv de 60.000 lei) pentru „depozitarea deșeurilor în spații neautorizate, conform OUG 195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis Garda Națională de Mediu la solicitarea Newsweek România.

În anul 2020, Direcția Generală de Salubrizare S3 a mai primit două amenzi de 55.000 lei pentru degradarea spațiilor verzi și funcționarea fără autorizație de mediu.

Citește și: Experiment: 66 de kilometri de autostradă pe trei benzi, asfaltați în nici patru zile. În Germania

De amenzi nu a scăpat nici firma administrației locale care se ocupă cu colectarea gunoiului din Sectorul 3. Firma SD3 Salubrizare și Dezăpezire S3 a primit șase amenzi cu o valoare cumulată de 450.000 lei de la Garda Națională de Mediu pentru „depozitarea deșeurilor în spații neautorizate și nerespectarea condițiilor de mediu din autorizația de mediu.

Alte două amenzi de 100.000 lei au fost date pentru lipsa autorizației de mediu și depozitarea de deșeuri în spații neamenajate. Dar asta nu e tot: compania a mai fost amendată cu 250.000 lei „pentru nerealizarea măsurilor prevăzute în NC și complementară aducerea terenului în starea inițială".

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te