Cumătrul baronului Arsene: contract de 50 de milioane de euro de la CNAIR

DE Sorin Semeniuc | 24.03.2020 - 14:19
Baronul Arsene și cumătrul Ginel/FOTO: atacul.ro

Două dintre firmele controlate de cumătrul pesedistului Ionel Arsene au prins unul dintre contractele cele mai mari atribuite de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Ginel Vlasie e trimis în judecată pentru constituire a unui grup infracțional organizat.

SHARE

Informația despre desemnarea câștigătorului procedurii evaluate la 268,6 milioane de lei, fără TVA, a fost prezentată de Ziarul de Iași și nu a apărut, încă, în portalul destinat achizițiilor publice. Cu obiect ”Proiectare și execuție Drum Național 28B Târgu Frumos – Botoșani”, drum în lungime de 71,5 kilometri, licitația a adunat trei oferte, prima fiind aleasă de o comisie de achiziții din cadrul CNAIR:

1. Asocierea Aqua Parc SRL - Mavgo Holding SRL - Vahostav SK as - Trameco SA;

2. Asocierea Autotehnorom SRL - Eky Route SRL - OPR Asfalt SRL - Obras Publicas y Regadios SA - Evalcons Tech SRL;

3. Asocierea Danlin XXL S.R.L. - HYDROSTROY AD - VDH AD (VODSTROI 98 AD) - TPF Inginerie S.R.L. - Simpa Consult S.R.L. - Routte-Construct S.R.L.

Durata contractului este de 29 luni, din care 5 luni perioada de proiectare și 24 luni cea de execuție.

Amândoi, trimiși în judecată

Aqua Parc SRL îl are ca unic asociat pe tatăl lui Gheorghe ”Ginel” Vlasie, iar despre cea de-a doua publicația atacul.ro a scris, în 2019, că este controlată tot de acesta.

Vlasie este cumătrul baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, și el trimis în judecată de procurori, dar pentru corupție. În ceea ce privește dosarul lui Vlasie, instrumentat de DIICOT, acuzațiile sunt de aderare la grup infracțional organizat, evaziune și spălare de bani.

G4media.ro a scris, tot anul trecut, că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, Arsene a atribuit firmelor controlate direct sau indirect de Vlasie contracte de zeci de milioane de lei.

Recidivă de sute de milioane de lei

În ceea ce privește CNAIR, această instituție nu este la primul contract de asemenea proporții atribuit lui Ginel. În decembrie 2029, Newsweek România dezvăluia faptul că, motivând o urgență, instituția subordonată Ministerului Transporturilor semnase, prin intermediul Direcției Regionale Iași, un contract de 253 de milioane de lei, fără licitație, cu o asociere condusă de Vlasie, obiectul fiind reabilitarea drumului național Bicaz – Poiana Largului din Neamț.

În cadrul acelei asocieri se regăsesc Aqua Parc SRL și Mavgo Holding SRL, două dintre firmele care vor primi circa 50 de milioane de euro pentru lucrările de la drumul ce leagă Iașul de Botoșani.

Un raport al Corpului de Control de la Ministerul Transporturilor a stabilit ulterior că nu erau îndeplinite condițiile cumulative pentru atribuirea contractului în regim de urgență.

Cele două contracte, în valoare totală de circa 500 de milioane de lei, vor crește considerabil cifrele de faceri ale firmei Aqua Parc: astfel, în 2018 societatea lui Ginel a avut o cifră de afaceri de 84,2 milioane lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te