Adamescu, altă lovitură: o firmă îi poate intra în insolvență după ce i-a fost falsificată semnătura

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.03.2021 - 21:09
Alexander Adamescu/FOTO: G4 Media

Aflat la Londra, dar riscând să fie extrădat la București la cererea autorităților judiciare din România, Alexander Adamescu este în pericol să piardă un proces. Consecințele ar fi foarte dure: ar pierde bani și o firmă i-ar intra în insolvență.

SHARE

Într-o speță de la Curtea de Apel Brașov, a cărei judecare a început în noiembrie 2019, Alexander Adamescu a cerut ca instanța să constate nulitatea absolută a contractului de muncă al lui Daniel Onuțe, un fost angajat al unei firme a familiei Adamescu.

Onuțe nu a fost un angajat oarecare al familiei Adamescu, ci chiar martorul-cheie a cărui mărturie a dus la condamnarea lui Dan Adamescu pentru mituirea unor judecători. Starea de sănătate a lui Adamescu senior s-a agravat serios în închisoare și acesta a murit înainte să-și ispășească sentința.

Un raport criminalistic confirmă falsul

În paralel cu procesul menționat mai sus, Adamescu junior urmărește și rezultatul unei plângeri penale pe care a depus-o împotriva aceluiași Daniel Onuțe. Prin aceasta, Alexander Adamescu îl acuză pe Onuțe că s-ar afla în spatele unui fals prin care urmărea să încaseze 150.000 de euro de la o firmă a familiei Adamescu, drept urmare a unei concedieri. 

În mai 2019, Bogdan Alexander Adamescu a depus o plângere penală împotriva lui Daniel Onuțe și a Elenei-Daniela Firenstain pentru tentativă de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. 

Plângerea, depusă inițial de Adamescu junior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 din București, a fost declinată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

În octombrie 2020, comisarul șef de poliție Nicolae Popa, expert criminalist al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, a semnat Raportul de constatare criminalistică nr. 47924. Conform acestui raport, semnătura lui Alexander Adamescu de pe contractul lui Onuțe, care prevedea acordarea de despăgubiri de 150.000 de euro la concediere, nu-i aparține lui Alexander Adamescu. Așadar, a fost falsificată.

30 martie, zi decisivă pentru Adamescu

Avocații lui Adamescu junior au invocat acest raport criminalistic pentru a suspenda un alt proces (acela prin care Onuțe a contestat decizia de concediere și a cerut și despăgubirile de 150.000 de euro). Argumentele avocaților pentru suspendarea acelui proces au fost că Onuțe nu poate primi banii în baza unui act falsificat.

Mai mult, însă, avocații lui Alexander Adamescu au menționat și riscul ca societatea care ar trebui să plătească suma, TNG The Nova Group Investments Romania SA, să intre în insolvență ca urmare a obligării la plată. În acest sens, a fost făcută inclusiv o plângere la președintele Tribunalului Brașov, unde se judecă dosarul referitor la despăgubiri, prin care judecătoarea de caz este acuzată de "tratament prejudiciabil și injust" aplicat TNG.

Următorul termen în acest dosar este marți, 30 martie a.c. Dacă instanța îi va da dreptate lui Onuțe, TNG, firma lui Alexander Adamescu, va trebui să-i plătească acestuia 150.000 de euro și, pe cale de consecință, să intre în insolvență.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te