VIDEO Zelenski cere mai multe livrări de arme pentru Ucraina, în special sisteme antiaeriene

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.07.2022 - 09:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. / Foto: digi24.ro

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat apelul pentru mai multe livrări de arme din Occident, insistând în special asupra sistemelor de apărare antirachetă, pentru a putea apăra oraşele ucrainene.

SHARE

Potrivit lui Zelenski, a se reuşi apărarea naţiunii ucrainene împotriva atacurilor de rachetă ruse înainte de sfârşitul acestui an constituie un obiectiv esenţial al conducerii Ucrainei.

"Realizarea acestui obiectiv depinde, însă, nu doar de noi, ci şi de înţelegerea nevoilor noastre fundamentale de către partenerii noştri", a spus Zelenski, în noua sa intervenţie video realizată în timpul nopţii.

Citește și: Tăriceanu, Văcăroiu, Prigoană și alți 64 de foști parlamentari își recuperează pensiile speciale

Chiar dacă nu s-a mai auzit de ceva vreme sunetul sirenelor în capitala Kiev şi în multe alte oraşe ale Ucrainei, ucrainenii "nu trebuie să caute logică în acţiunile teroriştilor, pentru că armata rusă nu face pauze", a atenţionat Zelenski.

Forţele militare ruse au o singură sarcină: "să ia viaţa oamenilor, să intimideze poporul. Astfel, chiar şi câteva zile fără alarmă antiaeriană par deja parte din teroare", a subliniat preşedintele Ucrainei, relatează Agerpres.

Citește și: VIDEO Un general explică ce face România dacă e atacată de ruși: „Nu ne vom uita cum cad rachete”

Rușii continuă atacurile în Sumî, Mikolaiv şi Dnipropetrovsk

El a mai precizat că ruşii au continuat atacurile în Sumî, Mikolaiv şi Dnipropetrovsk. “Unele dintre rachete au fost doborâte de forţele de apărare antiaeriană. Şi nu am redus şi nu vom reduce activitatea noastră diplomatică nici măcar o zi în scopul obţinerii de sisteme moderne de apărare antiaeriană pentru Ucraina în cantităţi suficiente. Aceasta este misiunea maximă pentru statul nostru – să ofere protecţia de bază pentru ucraineni împotriva atacurilor cu rachetă. Însă îndeplinirea acestei misiuni nu depinde doar de noi, ci şi de înţelegerea de către partenerii noştri a nevoilor noastre fundamentale”, a explicat Zelenski, potrivit News.ro.

Volodimir Zelenski a menţionat că a discutat cu premierul britanic Boris Johnson despre garanţiile sistemului de securitate pentru Ucraina şi i-a mulţumit acestuia pentru asistenţa de securitate a britanicilor.

În plus, Zelenski a spus că i-a mulţumit personal actorului Liev Schreiber pentru că s-a alăturat ca ambasador United24, iniţiativă globală care reuneşte oameni în scopul de a ajuta Ucraina. “El este cofondatorul organizaţiei caritabile BlueCheck, care a finanţat programe de susţinere psihologică şi de evacuare a peste 20.000 de orfani din internate şi orfelinate din regiunile Harkiv, Dnipropetrovsk, Cernihiv şi Odesa. Acum, împreună cu Andrei Şevcenko şi Elina Svitolina, el va munci pe direcţia umanitară”, a declarat preşedintele ucrainean.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

După cucerirea Luganskului şi a unei părţi din regiunea vecină Doneţk, care împreună alcătuiesc provincia Donbas, teritoriu ucrainean revendicat de Moscova, ruşii şi-au creat un culoar care uneşte estul cu sudul şi peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal şi controlată de Kremlin încă din 2014.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te