Yoshihide Suga este noul premier al Japoniei

DE Elena Andrei | 16.09.2020 - 16:24
sursă Japan Times

Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani, noul lider al Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la putere în Japonia, a fost ales miercuri nou premier de către Parlament, în locul lui Shinzo Abe care s-a retras din motive de sănătate.

SHARE

La 48 de ore după alegerea sa la conducerea PLD, Suga a obţinut 314 voturi în Camera inferioară a Parlamentului - adică 68% din voturile exprimate. El a obţinut, de asemenea, 59% din voturi în Camera superioară.

PLD şi aliatul său din cadrul coaliţiei, Partidul Komeito, dispun de o majoritate confortabilă în Dieta japoneză.

Imediat după votul din Parlament, succesorul său în postul de secretar general al Guvernului, ministrul în exerciţiu al Sănătăţii, Katsunobu Kato, a anunţat alcătuirea echipei ministeriale a lui Suga.

Mai mulţi miniştri rămân în funcţie, precum Toshimitsu Motegi la Afaceri Externe, veteranul Taro Aso la Finanţe şi tânărul Shinjiro Koizumi (39 ans), fiul fostului premier PLD Junichiro Koizumi, la Mediu.

Nobuo Kishi, care intră în Guvern la Apărare, în locul lui Taro Kono, este fratele lui Shinzo Abe, care poartă numele de familie al bunicului lor patern, premieru Japoniei la sfârşitul anilor '50.

Kono preia portofoliul Reformei Administrative.

Yoshihide Suga, fiul unui cultivator de căpşuni, cu o carieră atipică, l-a servit şi consiliat în mod fidel pe Abe mulţi ani, coordonând politica între ministere şi numeroase agenţii de stat.

Deși este foarte bine situat intern pentru funcție, nu are impunerea internaţională a predecesorului săi.

Succesorul lui Abe trebuie să acţioneze rapid împotriva recesiunii economice şi delicatei probleme a Jocurilor Olimpice (JO) de la Tokyo, amânate în vara lui 2021 din cauza pandemiei.

Analiștii se aşteaptă ca Suga să continue politica economică a lui Abe, caracterizată printr-o politică monetară ultraflexibilă şi relansări bugetare masive, sperându-se că va întreprinde reforme structurale considerate necesare.

Suga urmează să acţioneze în mijlocul unor tensiuni internaţionale puternice, mai ales între Washington şi Beijing.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -