Voluntarii bieloruși care luptă în Ucraina spun că vor "elibereze" și țara lor de dictatură

DE Daniel Toșa | 20.05.2022 - 10:02
Voluntarii bieloruși care luptă în Ucraina spun că vor "elibereze" și țara lor de dictatură/FOTO: profimediaimages.ro

Într-un interviu acordat unian.net, șeful Centrului de Criză din Belarus, Aliaksei Frantskevici, și-a exprimat opinia că voluntarii belaruși vor deveni forța motrice a eliberării țării de Lukașenko

SHARE

Cred că avem o șansă istorică: toți bielorușii liberi să se unească în jurul Ucrainei, cu Ucraina, pentru a învinge un inamic comun. Pentru a face din Belarus un stat liber și democratic după victoria Ucrainei.

Am spus deja și voi repeta - Rusia a ocupat Belarusul. Lukașenko este "cățelul" lui Putin. Acest lucru ar trebui să fie clar înțeles nu numai de partenerii noștri occidentali, ci și de bielorușii. Lukașenko este marioneta lui Putin, iar păpușarul se află la Kremlin. Și acum a venit un moment istoric pentru noi, să ne unim toate eforturile, astfel încât belarușii să se alăture detașamentelor de voluntari, iar voluntarii belaruși să facă tot ce este posibil pentru a ajuta Ucraina.

Citește și: Putin, internat pentru a i se extrage lichid abdominal. Televiziunile folosesc colaje înregistrate

Trebuie să ne consolidăm și să ne aruncăm toate forțele asupra unei victorii comune pentru a elibera Belarusul în viitor. Acest lucru va veni în mod inevitabil. Toată lumea înțelege clar că fără o Ucraină liberă nu va exista un Belarus liber și democratic", a spus Aliaksei Frantskevici.

Citește și: Franța, Marea Britanie și Polonia anunță că vor intra în război dacă Rusia atacă Suedia și Finlanda

- Vă referiți la faptul că voluntarii bieloruși se vor întoarce acasă pentru a restabili ordinea în țara lor după victoria Ucrainei?, întreabă reporterul.

"Bielorușii, atât în apărarea teritorială, cât și în batalioanele de voluntari, au primit multă experiență de luptă, militară pe teritoriul Ucrainei. Iar când se vor întoarce acasă, ei vor veni să-i ajute pe alți concetățeni să elibereze țara de ocupanți. Bielorușii își vor sprijini semenii și vor începe rezistența la prima ocazie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.