Virgil Popescu față-n față cu moțiunea simplă. Ce va decide viitorul ministrului Energiei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.09.2022 - 12:04
Virgil Popescu față-n față cu moțiunea simplă. CD va decide viitorul ministrului Energiei - FOTO: Facebook/Virgil Popescu

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate, marţi, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu, votul urmând să fie dat miercuri.

SHARE

Moţiunea simplă este intitulată "România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu" şi a fost depusă de USR în 1 septembrie, în prima zi a sesiunii parlamentare ordinare.

"În conformitate cu articolul 112 din Constituţia României şi cu 189 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, vă înaintez moţiunea: "România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu", a anunţat liderul grupului Ionuţ Moşteanu.

În moţiune USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă "încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă".

"Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România.

Citește și: Condamnare pentru ex-trezorierul PSD Mircea Drăghici, aflat în pușcărie după dezvăluirile Newsweek

A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei - chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă", se menţionează în document.

Semnatarii critică schema de compensare şi plafonare a preţului energiei, "desăvârşită de Virgil Popescu", susţinând că aceasta este o "făcătură", o "şmecherie" sau o "manevră", care a generat panică şi incertitudine.

Citește și: VIDEO Centrala nucleară Zaporojie, deconectată. Norul radioactiv ar acoperi jumătate din România

"Opera de artă a guvernării PSD-PNL-UDMR, desăvârşită de Virgil Popescu cu o seninătate inconştientă şi cu complicitatea ANRE, este celebra schemă de compensare şi de plafonare. În loc de predictibilitate, "SCHEMA" - căci acest guvern nu putea concepe decât o "schemă", o "făcătură", o "şmecherie" sau o "manevră" - a generat panică şi incertitudine.

A îndatorat companii critice pentru economia românească, a vulnerabilizat zeci de mii de locuri de muncă şi a slăbit securitatea energetică a României într-un context internaţional extrem de dificil. 

Sloganul "SCHEMEI" puse la cale de guvernarea Ciucă e foarte simplu de ţinut minte: "Români, dormiţi liniştiţi! Stinge Virgil Popescu lumina pentru voi!"", se mai menţionează în moţiune.

Iniţiatorii mai susţin că Virgil Popescu a pus economia pe butuci.

"La iarnă, nu trebuie să vă îngrijoraţi că avem un război la graniţă care ne afectează inclusiv energetic, nu trebuie să faceţi economie la energie şi nu trebuie să vă cronometraţi duşurile cu apă caldă. A rezolvat Virgil Popescu treaba asta, încă din vară: companii din industria prelucrătoare şi-au restrâns sau chiar şi-au închis, deja, activitatea!

Iată cum am devenit eficienţi energetic: nu mai avem nevoie de energie, pentru că s-a îngrijit Virgil Popescu să pună economia pe butuci şi nu mai are cine să o consume", mai arată documentul.

Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat că partidul pe care îl conduce susţine acest demers.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te