VIDEO Ziua 308 a războiului. Recruții ruși, sacrificați în atacuri sinucigașe cu "valuri umane"

DE Elena Andrei | 28.12.2022 - 19:28
Recruții ruși, sacrificați în atacuri sinucigașe/Foto: you tube

Luptele pentru orașul ucrainean Bahmut s-au intensificat, după ce forțele armate ruse au desfășurat un nou val de trupe și vehicule blindate pe linia frontului, pe fondul unui baraj de noi atacuri cu rachete.

SHARE

Cele mai violente confruntări au loc în jurul orașului Bahmut, la est de Donețk, pe care Rusia încearcă de luni de zile să îl ia cu asalt, și mai la nord, în orașele Svatove și Kreminna, unde Ucraina încearcă să rupă liniile de apărare rusești.

Un videoclip care circulă pe rețelele de socializare arată un "val uman" de soldați ruși, în zona în care activează mercenarii Wagner, făcuți bucăți în timp ce fug prin zona rurală de lângă Bahmut, în scene care amintesc de Primul Război Mondial.

Surse militare ucrainene au declarat că Wagner a mai folosit așa-numita tactică a „valurilor umane”, timp de luni de zile, trimițând recruți slab pregătiți în atacuri frontale sinucigașe.

Trupele ruse, surprinse de camera unei drone ucrainene, sunt decimate în timp ce atacă pe un câmp deja presărat cu cadavrele propriilor camarazi. 

Bahmut, în regiunea Donețk din Donbas, unde locuiau 70.000 de oameni înainte de război, a fost redus la un oraș fantomă, bombardat continuu. 

Orașul se află pe o confluență importantă de rute de aprovizionare și, cel puțin atunci când au început luptele, a fost considerat un punct vital pentru asalturile mai departe în Donbas - în special în orașele din apropiere, Sloviansk și Kramatorsk.

Citește și

Bătălia pentru putere la Kremlin. Șoigu și-a scos militarii privați contra mercenarilor lui Prigojin

VIDEO Armata și securitatea sârbă, în „pregătire deplină” de luptă, la doi kilometri de Kosovo

Acum, însă, bătălia este mai mult simbolică decât practică. Majoritatea analiștilor sunt de acord că prețul de sânge pe care Rusia l-a plătit încercând să cucerească Bahmut - peste 100 de soldați pe zi - nu merită valoarea capturării acestuia.

În centrul orașului Bahmut, unde majoritatea clădirilor au fost incendiate, soldații sunt implicați într-un război urban brutal, trăgând unii în alții printre ruine, în timp ce încearcă să evite să fie făcuți praf de focul de artilerie.

Între timp, zona rurală din jur a fost transformată într-un iad noroios prin care trupele rusești sunt forțate să mărșăluiască în încercări zadarnice de a câștiga teren, în stilul  războaielor trecute, care acum nu aduce decât sacrificii în loc de beneficii. 

În Bahmut, "nu există loc care să nu fie acoperit de sânge. Nu există oră în care să nu se audă vuietul teribil al artileriei', a declarat președintele ucrainean Zelenski.

„Cu toate acestea, Bahmut rămâne în picioare.”

Pentru a reface numărul uriaș de luptători care se pierd pe front, șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a lansat o a doua campanie de recrutare în închisorile rusești, pentru a împrospăta „carnea de tun”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te