VIDEO Xi Jinping ordonă pregătiri de război. Forțele sale au atacat avioane de război din Myanmar

DE Adina Mutăr | Actualizat: 20.10.2024 - 17:24
Xi Jinping ordonă pregătiri de război - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Xi Jinping ordonă pregătiri de război - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Xi Jinping ordonă pregătiri de război. Forțele sale au atacat avioane de război din Myanmar. Președintele chinez a cerut în această săptămână armatei să-și intensifice pregătirea pentru război la câteva zile după exercițiile militare la scară largă în jurul Taiwanului.

SHARE

Xi Jinping ordonă pregătiri de război. Forțele sale au atacat avioane de război din Myanmar.

În timpul unei vizite la Brigada Forțelor de Rachete a Armatei de Eliberare a Poporului, Xi Jinping a ordonat consolidarea pregătirilor de război. 

Potrivit acestuia, soldații trebuie să-și consolideze capacitatea de descurajare strategică și de luptă.

Xi Jinping ordonă pregătiri de război

China a amenințat recent că nu va renunța niciodată la utilizarea forței împotriva Taiwanului, potrivit Times of India

De săptămâna trecută, conflictul dintre părți a izbucnit din nou. China a lansat exerciții militare la scară largă în Canalul Taiwan.

Insula a condamnat acțiunile Beijingului și a spus că este gata să răspundă oricăror măsuri. Pentagonul a răspuns acțiunilor Chinei și a reamintit că Statele Unite sunt pregătite să mențină stabilitatea în regiunea Indo-Pacific.

Forțele chineze ar fi deschis focul asupra unui avion de luptă MiG-29 din epoca sovietică operat de Forțele Aeriene din Myanmar. Rapoartele datează de la 19 octombrie, dar momentul exact al incidentului rămâne neclar.

Unele rapoarte sugerează că MiG-29 din Myanmar se afla în apropierea graniței cu China, efectuând lovituri aeriene împotriva forțelor rebele.

Nordul Myanmarului, în special în apropierea graniței cu China, a fost mult timp un câmp de luptă între armata din Myanmar și diverse grupuri de insurgenți.

Forțele lui Xi Jinping au atacat avioane de război din Myanmar

Cel mai important grup în zonă este Armata Statală Unită Wa [UWSA], una dintre cele mai puternice grupuri de insurgenți din Myanmar.

UWSA controlează teritorii semnificative din nordul statului Shan, care se învecinează cu China și este cunoscută pentru legăturile sale puternice cu Beijing.

Deși există o încetare oficială a focului cu guvernul Myanmar, tensiunile rămân ridicate, mai ales pe fondul escaladării operațiunilor militare din regiune.

Citește și: China “și-a arătat mușchii” lângă Taiwan. Peste 150 de avioane și zeci de nave au amenințat insula

UWSA este echipată cu armament modern și menține o forță de luptă bine organizată, ceea ce o face o putere critică în conflictul în curs.

UWSA deține arme avansate, inclusiv arme de fabricație chineză, iar undel surse sugerează că Beijingul oferă sprijin financiar și material și închide ochii la comerțul cu arme peste graniță, potrivit  bulgarianmilitary.com.

Citește și: Ce este „strategia Anaconda” prin care China sufocă Taiwan? 282 de nave „stau la pândă”. Ce face SUA

UWSA este, de asemenea, legată de traficul de droguri, care servește ca o sursă majoră de venituri pentru finanțarea activităților grupării.

China neagă oficial orice sprijin direct pentru mișcările rebele din Myanmar,

Analiștii militari cred că Beijingul folosește aceste forțe insurgente ca pârghie pentru a-și proteja interesele economice în regiune, inclusiv proiectele de infrastructură și accesul la resursele naturale.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te