VIDEO Verdict: Crimă! Cea mai mare ucigașă de nou născuți, condamnată. Va muri în închisoare

DE Adina Mutăr | Actualizat: 19.08.2023 - 22:23
Verdict: Crimă! Cea mai mare ucigașă de nou născuți, condamnată. Va muri în închisoare (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images
Verdict: Crimă! Cea mai mare ucigașă de nou născuți, condamnată. Va muri în închisoare (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images
Verdict: Crimă! Cea mai mare ucigașă de nou născuți, condamnată. Va muri în închisoare (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images

Crimă! Cea mai mare ucigașă de nou-născuți, condamnată. Va muri în închisoare. Asistenta de nou-născuți Lucy Letby a fost condamnată pentru uciderea și rănirea de nou născuți în spital, un caz monstruos cu care s-a confruntat poliția și procurorii britanici din 2018.

SHARE

Verdict: Crimă! Cea mai mare ucigașă de nou născuți, condamnată. Va muri în închisoare. Mai multe familii au fost avertizate că bebelușii ar putea fi victime ale asistentei malefice, iar poliția revizuiește acum îngrijirea a 4.000 de bebeluși internați în secțiile NHS unde Letby a lucrat.

Asistenta, în vârstă de 33 de ani, îi înlocuiește acum pe Myra Hindley și Ian Brady ca fiind cel mai prolific ucigaș de copii din istoria modernă a Marii Britanii, după ce un juriu a găsit-o vinovată de uciderea a șapte bebeluși născuți prematur și încercarea de a ucide încă șase.  

Verdict: Crimă! Cea mai mare ucigașă de nou născuți, condamnată. Va muri în închisoare

Juriul nu a putut ajunge la verdicte pentru alte șase capete de acuzare de tentativă de omor.

Letby se confruntă cu o pedeapsă pe viață, ceea ce înseamnă că va muri în închisoare, potrivit Daily Mail.

A ucis cinci băieți și două fetițe și a încercat să ucidă patru băieți și două fete între iunie 2015 și iunie 2016, utilizând mai multe moduri: prin injectarea de aer sau insulină în fluxul lor sanguin sau prin tuburi de alimentare, punând greșit echipamentul medical, astfel încât copiii să sângereze. 

Printre victimele ei s-au numărat gemeni și doi băieți dintr-un set de tripleți identici pe care i-a ucis în 24 de ore unul de celălalt, după ce s-a întors dintr-o vacanță de o săptămână la Ibiza.

Letby le trimitea părinților copiilor uciși mesaje de simpatie, urmărindu-i de sute de ori pe rețelele de socializare, de parcă se hrănea cu durerea acestora.

După fiecare dintre crimele ei, Letby a apărut „animată și emoționată”, oferindu-se să pregătească trupurile victimelor ei și să le fotografieze.

Poliția a descoperit „suveniruri” legate de moartea bebelușilor în casa lui Lucy Letby.

Peste 250 de foi de predare la schimbul de tură în spital, rezultatul unui test de sânge și note de resuscitare referitoare la unii dintre bebelușii care au intrat în crize sau au murit pe tura ei.

Poliția a găsit și o fotografie a unui mesaj de condoleanțe pe care Letby l-a trimis părinților unei fetițe ucisă de ea, în ziua înmormântării acesteia, poză datată din 2015 și păstrată și pe telefonul ei mobil.

Păstra suveniruri legate de bebelușii uciși

21 dintre foile de predare includ detalii confidențiale despre starea copilului și se referă la 13 dintre copiii pentru care a fost condamnată, pentru uciderea sau rănirea acestora.

99 se refereau la bebeluși pe care i-a tratat în timp ce era studentă asistentă, inclusiv prima foaie de predare pe care a primit-o la 1 iunie 2010 - primul ei schimb în timpul stagiului de student la Countess.

Aceasta a fost descoperită într-o cutie de suvenir, decorată cu trandafiri, în dormitorul ei.

Citește și: Cum a încercat un hoț să scape de cei 200 de polițiști aflați pe urmele sale. Unde s-a ascuns

Altele au fost găsite în garajul ei sau într-o cutie marcată „păstrați” în dormitorul ei din casa părinților.

Note de resuscitare scrise de mână, inclusiv una scrisă pe un prosop de hârtie care se referă la Baby M - un băiat geamăn pe care Letby aproape l-a ucis prin injectare cu aer, au fost găsite sub patul ei.

Citește și: Un ucigaș condamnat la moarte, gata să ucidă din nou în instanță. Mesajul straniu gravat pe dinți

Bebelușul M a supraviețuit după mai mult de 30 de minute de resuscitare, iar medicii au descris recuperarea lui ca fiind miraculoasă.

Alte note descoperite de poliție au oferit o perspectivă tulburătoare asupra stării de spirit a lui Letby.

Pe una, asistenta mâzgălise un mesaj foarte ciudat: „Te rog ajută-mă, ajută-mă” și „Nu mai pot, nu pot trăi așa... nimeni nu va înțelege vreodată”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te