VIDEO Un terorist Hamas care ciuruiește casele civililor israelieni și-a filmat propria moarte

DE Daniel Toșa | Actualizat: 16.10.2023 - 11:13
Un terorist Hamas care ciuruiește casele civililor israelieni și-a filmat propria moarte - Foto: Twitter/ @IDF

Unul dintre tororiștii Hamas care au invadat Israelul și-a filmat propria moarte după ce înainte i-a vânat la propriu pe civilii nevinovați israelieni.

SHARE

Armata israeliană a dezvăluit o înregistrare care prezintă momentul în care un terorist Hamas, care filma atacul asupra caselor israeliene, a fost împușcat mortal.

Un terorist Hamas care ciuruiește casele civililor israelieni și-a filmat propria moarte

În imaginile publicate luni pe platforma X (fosta Twitter), se poate vedea cum membri ai grupării Hamas trag cu armele în orice mișcare și pătrund din casă în casă și ucid tot ce este în viață, copii, adulți, bătrâni, animale.

Unul dintre acești teroriști a fost apoi neutralizat de forțele de securitate israeliene. Evenimentul a fost captat de camera pe care o purta teroristul.

Peste un milion de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din nordul Fâşiei Gaza, unde Israelul continuă să-şi mobilizeze trupele în pregătirea unei posibile ofensive terestre împotriva Hamas.

În acest timp, comunitatea internaţională îşi intensifică eforturile pentru a preveni o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu şi pentru a proteja civilii. 

De aici ar putea începe Al Treilea Război Mondial

Războiul dintre Israel și Hamas riscă să degenereze într-un conflict mai amplu, avertizează consilierul de securitate națională al SUA.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a avertizat duminică asupra riscului unui conflict regional mai amplu în Orientul Mijlociu, în timp ce Israelul bombardează Gaza cu lovituri aeriene ca răspuns la atacurile surpriză fără precedent ale Hamas.

Citește și: "Metroul Gaza". Misterioasa rețea de tuneluri subterane care este folosită de Hamas

"Există riscul unei escaladări a acestui conflict, al deschiderii unui al doilea front în nord și, bineînțeles, al implicării Iranului - acesta este un risc. Și acesta este un risc de care am fost atenți încă de la început", a declarat Sullivan duminică la emisiunea "Face the Nation" de la CBS.

"Este motivul pentru care președintele se mișcă atât de rapid și decisiv pentru a trimite un portavion în estul Mediteranei, pentru a trimite avioane în Golf, pentru că vrea să trimită un mesaj foarte clar de descurajare oricărui stat sau oricărui actor care ar încerca să exploateze această situație."

Pentagonul a ordonat trimiterea unui al doilea grup de atac al portavioanelor în estul Mării Mediterane

Pentagonul a ordonat trimiterea unui al doilea grup de atac al portavioanelor în estul Mării Mediterane și trimite avioane de luptă ale Forțelor Aeriene în regiune, în timp ce Israelul se pregătește să își extindă operațiunile din Gaza, a declarat sâmbătă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-o declarație, potrivit CNN.

Citește și: Amenințare fără precedent venită din SUA către Iran: „Dacă escaladați războiul, venim după voi”

Navele de război americane nu au ca scop să se alăture luptelor din Gaza sau să ia parte la operațiunile Israelului, dar prezența a două dintre cele mai puternice nave ale Marinei Militare este menită să trimită un mesaj de descurajare Iranului și reprezentanților iranieni din regiune, precum Hezbollah din Liban.

Dacă Hezbollah se alătură conflictului, acesta ar putea constitui următorul punct de focar care ar încurca puteri regionale mai mari, precum Iranul și Arabia Saudită.

Israelul a acuzat de mult timp Iranul că se implică într-o formă de război prin procură, sprijinind grupuri - inclusiv Hamas - care au lansat atacuri asupra coastelor sale. Iranul a negat orice implicare în atacurile din 7 octombrie.

Președintele american Joe Biden a declarat duminică că nu există "nicio dovadă clară" că Iranul s-ar afla în spatele atacurilor. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te