VIDEO Un tată își trimite la moarte fiul, cu un steag, în fața soldaților israelieni: "Împușcă-l!”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.10.2023 - 13:51
Un tată își trimite la moarte fiul cu un steag în fața soldaților israelieni: "Împușcă-l!” - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un copil de numai câțiva ani a fost trimis chiar de tatăl său cu un steag palestinian în fața soldaților israelieni și a fost îndemnat de „părinte” să arunce cu pietre în militari înarmați de război, în timp ce striga "du-te acolo! lasă-i să te împuște”.

SHARE

Un tată palestinian, cel care ar fi trebuit să-i ofere o educație exemplară și protecție propriului fiu, a ales un alt mod șocant de a-și trata fiul. Bărbatul cuprins de flama teroriștilor Hamas și-a „înarmat” fiul, care abia a învățat să meagă bine pe picioare, cu un steag al Palestinei și l-a trimis în fața soldaților israelieni care au înconjurat Fâșia Gaza, pregătindu-se de un atac devastator.

Un tată își trimite la moarte fiul, cu un steag, în fața soldaților israelieni: „Împușcă-l!”

În timp ce copilul se îndrepta către soldații israelieni înarmați, tatăl său striga din spate: "Nu-ți fie frică, lasă-i să te împuște! Aruncă o piatră în ei!". Apoi urla la militarii israelieni: "Împușcă-l! Împușcă-l!"

Din fericire, soldații israelieni și-au păstrat umanitatea și nu i-au făcut nimic copilului. Micuțul, îndemnat de tatăl său, a luat o piatră și a încercat să o arunce spre soldați, însă fără succes. 

Citește și: VIDEO Benjamin Netanyahu promite: Hamas este Daesh. Îi vom zdrobi şi distruge

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional

Peste 1.200 de palestinieni, uciși în bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza

Cel puțin 1.203 palestinieni au fost uciși și alți 5.763 au fost răniți de la începutul bombardamentelor israeliene asupra Gaza, sâmbătă, a anunțat joi Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza.

Anterior, joi, Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că "efectuează un atac pe scară largă" asupra țintelor Hamas din Gaza, în timp ce conflictul a intrat în a șasea zi.

Citește și: Israelul vrea „să eradice” complet organizația Hamas. Ce spune ministrul informațiilor

O criză umanitară se amplifică rapid în enclava de coastă. ONU a declarat joi că peste 330.000 de persoane au fost strămutate acolo de când Israelul a început bombardamentele.

Atacurile surpriză ale Hamas asupra Israelului din weekend au ucis cel puțin 1.200 de persoane și au rănit alte mii, potrivit oficialilor israelieni.

O pace durabilă între Palestina și Israel, greu de realizat

Bombardamentele aeriene continue ale Israelului asupra Gaza "nu vor duce la pace", a declarat joi un membru al Parlamentului palestinian, care a cerut o încetare a focului pentru a opri criza umanitară din ce în ce mai gravă din enclava dens populată.

Mustafa Barghouti, președintele Inițiativei Naționale Palestiniene (PNI), un partid politic cu sediul în Cisiordania, a declarat că "dezumanizarea tuturor palestinienilor nu va rezolva nici ea problema".

"Asediul unei întregi populații nu este o soluție. A lovi asupra copiilor și femeilor prin lovituri aeriene teribile nu este o soluție", a spus el.
Barghouti a cerut, de asemenea, un schimb "imediat" de prizonieri palestinieni pentru a-i elibera pe israelienii ținuți ostatici de Hamas.

Un jurnalist palestinian a filmat zonele devastate de război din Fâșia Gaza. „Zici că a fost un cutremur aici.”.

O "soluție imediată cu două state" este cea mai bună speranță pentru a obține o pace durabilă între Israel și palestinieni, a adăugat el.

"Nu există nicio posibilitate ca palestinienii să renunțe la lupta lor pentru libertate", a spus Barghouti.

"Fie avem o soluție cu două state cât mai curând posibil, fie va trebui să fim împreună în condiții de egalitate, dar palestinienii trebuie să fie tratați în mod egal. Iar asta înseamnă drepturi democratice, civile și naționale depline pentru ambele popoare”, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te